Vicecampioană mondială la doar opt ani

În fotografie: Micuța campioană Gabriela Tihon

În fotografie: Micuța campioană Gabriela Tihon
În fotografie: Micuța campioană Gabriela Tihon

Bucurie mare pentru călărășeni! O fetiță de doar opt ani le-a dus faima departe în lume și, posibil, o va mai face de multe ori de acum înainte. Gabriela Tihon, elevă în clasa a doua la școala primară din Călărași, a devenit vicecampioană mondială la jocul de dame-64. Campionatul a avut loc în perioada 26 august – 4 septembrie, la Kranevo, Bulgaria, între tineri cu vîrsta cuprinsă între 8 și 19 ani. Au participat peste 200 de copii și tineri, dintre care circa 20 – din Republica Moldova.
Gabriela a reușit o performanță unică în categoria de vîrstă, obținînd medalia de argint atît la proba blitz, cît și la cea clasică. ”Nici pînă acum nu pot să cred că avem la Călărași o vicecampioană mondială”, a recunoscut, plin de emoții, Petru Botea, antrenorul Gabrielei de la Școala sportivă ”Mihai Viteazul” din Călărași. De mai bine de 30 de ani dînsul este antrenor de joc de dame aici, dar e pentru prima oară cînd un discipol de al său obține un asemenea success răsunător. ”Este ceva nou pentru istoria sportului călărășean”, a accentuat dînsul, menționînd că Gabriela ”este o fetiță bravo, care învață foarte bine și la școală”. A început să practice jocul de dame la vîrsta de cinci ani, cînd a fost adusă la școala sportivă de către tatăl său, Tudor Tihon, și el amator al jocului de dame.
Referindu-se la competiția propriu-zisă, Gabriela a menționat că a fost greu, dar că, pînă la urmă, a reușit să cîștige. Va continua să joace dame, căci îi place foarte mult.
De notat că mica vicecampioană a fost susținută financiar, pentru participarea la Campionatul mondial de la Kranevo, de către Primăria orașului Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *