Cu gîndul la sarmale

Imagine simbol: www.lauraadamache.ro

Imagine simbol: www.lauraadamache.ro
Imagine simbol: www.lauraadamache.ro

Înalte oficialități de la Chișinău și Nisporeni, fiind prezente la ”Bîlciul Olarilor” de la Iurceni, au fost cu gîndul la … sarmale.
Și ministrul Culturii, Monica Babuc, și deputata Maria Ciobanu, și președintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtca, au pus ochiul pe cîte o oală pentru sarmale, pentru că, potrivit dînșilor cele mai gustoase sărmăluțe sînt cele coapte în oale de lut.
Monica Babuc a declarat pentru ”Expresul” că, ori de cîte ori a participat la ”Bîlciul olarilor” de la Iurceni,  a revenit acasă cu veselă din ceramică pentru bucătăria sa. În acest an, alegerea sa a picat pe oalele pentru sarmale. Dînsa însă nu a precizat ce fel de oală și-a ales și cît este dispusă să cheltuie pentru cumpărături.
Nu a dorit să precizeze ce oală i-a picat cu tronc la inimă nici Maria Ciobanu. Dînsa a menționat doar că în lista sa de cumpărături neapărat se va regăsi și un vas din ceramică neagră, realizat de vestitul olar de la Ciorești, Zaharia Triboi. Alegerea nu a fost făcută întîmplător. Maria Ciobanu și-a dorit astfel să-și susțină pămîntenii, adică pe nisporeneni. În aceiași ordine de idei, dînsa a  accentuat că se mîndrește că raionul Nisporeni a reușit să mențină viu, timp de 26 de ani, această sărbătoare, numită sugestiv ”Bîlciul olarilor”.
Și Vasile Bîtca a fost, în acea zi, într-un gînd cu Monica Babuc și Maria Ciobanu. Și-a dorit și el o oală pentru sarmale, dar una deosebită. ”Am vrut să cumpăr o oală mare, în care să încapă multe sarmale , dar nu am găsit nimic deocamdată”, ne-a mărturisit dînsul, dînd de înțeles că, chiar și așa, nu va pleca cu mîna goală de la ”Bîlciul olarilor”. Mai în glumă, mai în serios, dînsul a declarat că are de gînd să cumpere ”tot ce este mai frumos și mai scump la tîrg”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *