Un cadou de hramul satului

Imagine: moldova-suverana.md

Imagine: moldova-suverana.md
Imagine: moldova-suverana.md

Locuitorii satului Vărzărești au primit cel mai așteptat cadou în ajun de hramul satului, sărbătorit pe 21 septembrie. E vorba de un drum nou-nouț, ce leagă localitatea cu orașul Nisporeni.
Evenimentul de inaugurare a drumului reabilitat a avut loc în prezența a numeroși localnici. Festivitatea a fost marcată prin tăierea panglicii de către înalți oficiali, printre care ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Tudor Meșină, președintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtca, primarii de Nisporeni și Vărzărești, Ion Gangan și, respectiv, Ion Crudu.
Cu toții au remarcat importanța proiectului atît la nivel local, cît și regional. Asta, pentru că, potrivit ministrului Marcel Răducan, ”noul drum va oferi posibilitatea doritorilor să se deplaseze către toate obiectivele turistice din raionul Nisporeni”. Totodată, și Vărzăreștiul, și Nisporeniul, au acum o infrastructură rutieră, la care multe localități în prezent doar visează.
Localnicii, la rîndul lor, au menționat că, grație drumului proaspăt reabilitat, se vor simți ca în Europa, iar amintirile despre timpurile cînd acest drum era impracticabil pe ploaie sau ninsoare le vor lăsa în trecut.
Deocamdată, au fost reabilitați doar trei kilometri de drum. Pînă la vara viitoare, urmează să fie reabilitată încă o porțiune de drum de aceeași lungime, astfel fiind asigurat accesul pînă la renumita mănăstire Vărzărești.
Costul total al proiectului este de circa 14 milioane lei. Banii au fost alocați din Fondul de Dezvoltare Regională, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Centru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *