Sfaturi pentru plantarea trandafirilor

Imagine simbol: www.amicii-rozelor.ro

Imagine simbol: www.amicii-rozelor.ro
Imagine simbol: www.amicii-rozelor.ro

Vă plac trandafirii? Vă doriți să-i aveți în grădină?
Mijlocul lui septembrie, mai ales dacă este ploios și mai rece, e momentul ideal pentru plantarea acestor plante minunate, care vă vor bucura ochii, ulterior, o vară întreagă.
Iată cîteva sfaturi care vă vor fi utile.
1. Nu amînați prea mult momentul în care îi puneți în pămînt. Dacă plantarea trandafirilor nu prinde perioada umedă, dar caldă din toamnă, nu veți avea prea mari satisfacții de pe urma lor în primăvară.
2. Faceți o gaură cît mai adîncă și suficient de mare. Mai bine să fie mai mare și mai adîncă decît să fie prea mică, încît rădăcinile să rămînă în stratul de suprafață.
3. Mocirliți rădăcinile. Este poate cea mai importantă etapă. Cum trandafirii sînt plante cu rădăcina lemnoasă, mocirlirea este obligatorie. Mocirla se face într-o găleată adîncă. Compoziția mocirlei trebuie să fie formată din părți egale de apă și sol, la care se adaugă îngrășămînt natural. Amestecați bine, pînă rezultă o pastă ca o smîntînă groasă. Rădăcina se afundă în această mocirlă de mai multe ori, ca să fie complet îmbrăcată în noroiul hrănitor. Ca îngrășămînt poate fi utilizat compostul, bălegarul sau îngrășăminte pentru trandafiri din magazinele specializate. Respectați dozele recomandate, pentru a nu arde rădăcina.
4. Înainte de a planta trandafirii, asigurați-vă că butașii sînt de calitate și sănătoși. Aici e și puțin noroc, dar contează și de unde îi luați.
5. Alegeți un loc bine luminat, pentru că trandafirilor le place căldura și sînt veșnic îndrăgostiți de soare. Nu-i plantați îngesuiți, pentru că au nevoie de loc de crescut și de o bună ventilație.
6. Foarte important: după plantare, trebuie udați cu nădejde cîteva zile și apoi udați puțin în fiecare zi, pînă temperatura cade sub zero, sau vreme de două-trei săptămîni.
7. Trandafirii plantați toamna au nevoie de protecție. Acoperiți-i cu un strat de paie și frunze, apoi cu un strat subțire de pămînt. ÎI scoateți din culcuș la mijlocul lui martie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *