În poșeta femeii | Ce greșeli faci la spălatul rufelor

Imagine simbol: www.bzi.ro

Imagine simbol: www.bzi.ro
Imagine simbol: www.bzi.ro

Folosești prea mult detergent? Încarci mașina de spălat cu prea multe haine? Exagerezi cu înălbitorul? Găsește răspunsurile acestor întrebări și chiar mai mult, și primește niște sfaturi utile despre spălatul rufelor.
Frecarea petelor în mod insistent. Asta face pata mai greu de curățat și poate distruge materialul. Ceea ce trebuie să faci e să tratezi pata cît de repede poți. Cu cît trece mai puțin timp, cu atît vei avea mai mult succes.
Folosirea detergentului în exces. Spuma excesivă poate reține murdăria hainelor și se poate strînge în locuri mai greu de clătit, precum partea interioară a gulerului, astfel ducînd la acumularea bacteriilor. Soluția: folosește jumătate din cantitatea folosită de obicei, după care mărește cantitatea treptat, dacă hainele tale nu sînt pe cît de curate ai vrea tu să fie.
Umplerea incorectă a mașinii de spălat. Folosește această ordine pentru o bună distribuție a detergentului: haine, apă, după care detergent.
Fermoarele neînchise. Dinții de metal ai fermoarelor pot rupe materialele delicate și țesăturile, dacă sînt spălate în aceeași cuvă. Deci, nu uita să închizi fermoarele înainte de a spăla rufele.
Spălarea hainelor cu nasturi încheiați. Poate părea o idee bună, dar astfel se pot slăbi nasturii sau se pot lărgii butonierele, fiind chiar posibil să se rupă.
Stabilizarea mașinii de spălat. Dacă mașina ta de spălat nu este stabilă, vibrațiile pot deteriora podeaua și pot duce la uzarea unor componente-cheie, ca amortizoarele sau rulmenții. Pune o riglă pe mașina de spălat și ajustează picioarele mașinii, care presupune înșurubarea sau deșurubarea lor.
Acordarea unei pauze. Unii oameni preferă să aștepte o oră după terminarea unui ciclu de spălare în mașină, înainte de a băga o nouă încărcătură. De fapt, folosirea consecutivă a mașinii este un lucru inteligent și eficient. Îți acordă avantajul căldurii reținute a ciclului precedent, economisind astfel energia


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *