Criză de specialiști la biblioteca din Călărași

Imagine simbol:romanialibera.ro

Imagine simbol:romanialibera.ro
Imagine simbol:romanialibera.ro

În pofida faptului că Biblioteca ”Grigore Vieru” din Călărași este într-o strînsă colaborare cu Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, realizînd numeroase acțiuni sociale împreună, se constată, totuși, o criză de bibliotecari.
Potrivit Galinei Agafița, directoarea bibliotecii, la moment aici ar fi nevoie de încă patru specialiști. Dînsa nu-și poate explica de ce nimeni nu se grăbește să ocupe aceste posturi vacante.”Oferim un salariu cît de cît motivant, un orar de muncă stabil. Se pare, însă, că tinerii, în ziua de azi, își doresc mult mai mult decît oferim noi”, spune, după care adaugă: ”Cum vin, se interesează, așa și pleacă”.
Cei ce doresc să lucreze la Biblioteca publică ”Grigore Vieru” din Călărași trebuie să aibă studii superioare sau medii de specialitate. Ar putea fi acceptate și persoane cu studii medicale sau pedagogice. ”Munca în bibliotecă este, din punctul meu de vedere, un beneficiu”, afirmă Galina Agafița, avînd și explicația sa în acest sens: ”Biblioteca oferă un mediu cultural în care tînărul poate să se formeze”.
Se confruntă cu o criză de cadre și alte instituții călărășene. Potrivit Mariei Potrîmbă, specialist principal la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, în prezent sînt înregistrate 59 de locuri de muncă vacante pentru persoanele cu studii superioare și medii de specialitate.”Locuri de muncă  există, dar, din păcate, nu avem persoane care și-ar dori să le ocupe și să muncească”, a accentuat dînsa. De tot, pe piața muncii din Călărași există, oficial, 170 de locuri de muncă vacante.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *