Motiv de bucurie pentru pompierii nisporeneni

Imagine: noi.md

Imagine: noi.md
Imagine: noi.md

Pe 5 septembrie, garajul Secției Situații Excepționale (SSE) Nisporeni s-a mai completat cu o autospecială de intervenție la incendii. Mașina a ajuns la Nisporeni tocmai din Scoția, grație unei donații. Cheile i-au fost înmînate șefului SSE, Igor Lazăr, într-o atmosferă festivă, pe piața din centrul orașului Nisporeni. La eveniment au participat înalți oaspeți, printre care: ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, Phil Batson, consilierul Consiliului din regiunea Nord-Vest a Scoției, Charlie Nicholson, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu.
Autospeciala proaspăt primită este a doua la număr care vine la Nisporeni din Scoția. Prima a fost donată în anul 2009. Pînă atunci, pompierii nisporeneni aveau la dispoziții doar două autospeciale de tip sovietic, produse în 1991 și, respectiv, 1992. ”Mașinile din Scoția sînt mai moderne, astfel că și intervențiile noastre vor fi mai rapide”, a subliniat Igor Lazăr.
În perioada 1-5 septembrie, tot la Nisporeni, donatorii scoțieni au organizat un curs de instruire pentru 50 de pompieri din țar. ”Lecțiile teoretice au fost îmbinate cu practica, pentru că, în această perioadă, au avut loc, în raion, trei incendii și opt arderi de miriști. Astfel, pompierii moldoveni, împreună cu cei scoțieni, au intervenit și au rezolvat, de fiecare dată, problema. Acest fapt ne-a făcut și mai responsabili în procesul de studiu”, a declarat pentru ”Expresul” șeful SSE Nisporeni, arătîndu-se satisfăcut atît de cursurile de instruire, cît și de autospeciala primită în dar. Autospeciale similare au primit și pompierii din Soroca, Telenești și Dondușeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *