Cu gîndul la tinerii din sat

În fotografie: Primarul Constantin Popa evaluează lucrăile de reparație a sălii de sport

În fotografie: Primarul Constantin Popa evaluează lucrăile de reparație a sălii de sport
În fotografie: Primarul Constantin Popa evaluează lucrăile de reparație a sălii de sport

O fostă sală, menită pentru conferințele de partid ale comuniștilor sovietici, iată că devine o sală de sport pentru toți. A trebuit să treacă ceva vreme pînă cînd a venit ideea respectivă și, ulterior, decizia.
În scurt timp, satul Bravicea va avea propria sală de sport, amplasată în incinta casei de cultură din localitate. Este prima sală de sport. Nici măcar gimnaziul nu are o sală bine amenajată și dotată cu cele necesare pentru practicarea sportului. În aceste condiții, primarul, Constantin Popa, un mare împătimit al sportului, nu putea să stea cu mîinile în sîn și să privească indiferent cum tinerii ”umblă brambura prin baruri”, vorba dînsului. Iată că a găsit soluția.
S-a gîndit că ar fi bine să transforme o sală nefolosită în una utilă. Acum, lucrările de reparație sînt în  toi. ”Sperăm să finalizăm cele începute pînă vor da frigurile”, spune primarul. Deja au fost cheltuiți 61 mii de lei, bani veniți din bugetul național. De tot, vor fi investiți 129 mii de lei
Urmează și dotarea sălii cu cele necesare. Deocamdată, există o masă de tenis, achiziționată grație unui ajutor financiar, oferit de către omul de afaceri din Chișinău, Vasile Gîrleanu. ”Mare bucurie a fost atunci pentru tinerii noștri”, își amintește Constantin Popa. Acum, își dorește cu ardoare un covor pentru lupte libere. ”Știu că tinerii din ziua de azi practică acest gen de sport cu plăcere. Cred că, dacă vor exista condițiile necesare, sportul va lua amploare la noi în sat”, spune dînsul. Totodată, edilul visează ca în sala renovată să se desfășoare cît mai multe meciuri de volei. Unde mai pui că și el personal a jucat  volei în tinerețe.
Dotarea sălii cu toate necesare va mai dura un timp. ”Depinde cum vom găsi bani, dar sper că, în mai puțin de un an, vom reuși s-o amenajăm”, a menționat, la final, Constatintin Popa, subliniind că astfel tinerii din sat vor avea toate condițiile pentru a duce un mod de viață mult mai sănătos.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *