Ce primim? Cît primim?

Imagine simbol: newsmoldova.md

Imagine simbol: newsmoldova.md
Imagine simbol: newsmoldova.md

Conform ultimelor date făcute publice de către Biroul Național de Statistică,  salariul mediu în luna iunie a fost, în raionul Ungheni, de 3376,5 lei – mai mic decît în așa raioane ca: Dubăsari, Dondușeni, Drochia sau Criuleni. Astfel, la acest capitol Ungheniul se clasează pe locul 12. În schimb, creșterea lefurilor a fost semnificativă în prima jumătate a anului curent – cu 11,7%, fiind printre cele mai mari în republică.
Raionul Călărași, cu un salariu mediu de 3286,7 lei, se situează pe poziția a 14-a, înregistrînd și o creștere salarială mult mai lentă – de doar 5%.
Datele statistice arată că salariul mediu în raionul Nisporeni e de 3082,1 lei, ceea ce îl poziționează pe locul 25. Nici creșterea salarială nu a fost impresionantă – doar 6,7%.
De notat că cel mai mare salariu mediu în republică a fost înregistrat, așa cum era și de așteptat, la Chișinău – 4960,3 lei, urmat de Bălți cu 4408,9 lei. Sînt unicele unități administrative cu un salariu mediu mai mare de 4000 de lei. Cele mai mici salarii au fost înregistrate la Fălești – 2715,4 lei, Cantemir – 2772,1 lei, și Leova – 2846 lei. Sunt, per total, 9 unități administrative cu un salariu mediu mai mic de 3000 de lei. Cea mai mică creștere salarială, în prima jumătate a anului curent, a fost la Rezina – de 3,2%, iar cea mai mare la Dubăsari – 19,6%.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *