Primăria oraşului Ungheni mai aproape de cetăţeni

IMG_0046Primăria oraşului Ungheni a organizat, în premieră, la 15 septembrie 2014 Ziua uşilor deschise.

Cu acest prilej, publicul doritor a putut vizita sala de ședinţe a Primăriei oraşului Ungheni, anticamera, biroul primarului şi viceprimarilor şi birourile specialiştilor care activează în cadrul primăriei şi a aflat mai multe informaţii despre activitatea primăriei. În cadrul Zilei uşilor deschise a fost organizată o întrunire publică la care au paticipat tineri liceeni, diferite organizaţii neguvernamentale şi reprezentanţi ai societăţii civile. Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, a vorbit despre direcţiile de activitate ale primăriei, serviciile de care pot beneficia cetăţenii, au fost prezentate rezultatele obţinute în diferite domenii de activitate publică şi planurile pe viitor.
”Dorim să fim mai aproape de cetăţeni cu informaţii utile, cu servicii necesare de calitate, cu răspunsuri la diverse întrebări, iată principalul scop al organizării acestui eveniment”, a declarat primarul oraşului Ungheni. Conform spuselor edilului oraşului ”Cetăţeanul bine informat şi activ este pilonul de bază al unui stat democratic”. Astfel, primarul a făcut apel către tinerii prezenţi la eveniment să persevereze şi să facă carte, să fie activi şi să se implice în viaţa comunităţii. Cu acelaşi mesaj a venit domnişoara Irina Iepuraş, Primar-juniror al Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor din oraşul Ungheni.
În acest context, specialiştii de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei oraşului Ungheni au făcut o prezentare a Centrului, specificînd toate serviciile pe care acesta le oferă.
La întrebările pe care le-au avut tinerii, colaboratorii Primăriei au răspuns într-un limbaj cît mai accesibil. Astfel, elevii au dorit să cunoască care este diferenţa dintre un organ administrativ şi unul executiv, ce proiecte au fost implementate sau urmează a fi aplicate, care este procedura de reparaţie a drumurilor, cum se petrec audienţele cetăţenilor şi care sunt cele mai frecvente problemele înaintate de către cetăţeni.
Deşi uşile Primăriei sunt permanent deschise pentru toţi, Primarul oraşului a declarat că îşi doreşte ca Ziua uşilor deschise să devină o tradiţie, astfel încît să se menţină relaţia strînsă între cetăţean şi primărie, să se asigure transparenţa decizională, iar comunitatea bine informată să se implice la soluţionarea diferitor probleme cu care se confruntă.
Reamintim că evenimentul a fost organizat în contextul sărbătoririi Zilei internaţionale a democraţiei.[wzslider]

Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *