Protest la vama Sculeni! Motivul pentru care vameșii le INTERZIC șoferilor să intre în România cu rezervorul plin

Captură: protv.md
Captură: protv.md
Captură: protv.md

Protest in vama Sculeni. Mai multi soferi de autoturisme se plang ca de cateva zile vamesii romani le interzic sa intre in Romania cu rezervorul masinii plin. Ei au dreptul sa aiba doar 30 de litri de combustibil. Daca il umplu la capacitate maxima, sunt banuiti de faptul ca ajunsi la Iasi, unde carburnatii sunt mai scumpi ca in Moldova, il vand, iar asta s-ar numi contrabanda.

“Eu sunt studenta in Iasi, trebuie sa ma duc sa-mi caut gazda. Am fost ieri la Iasi si cand am vrut sa ma duc si azi nu au vrut sa-mi dea voie. Pentru ca aveam mai mult de 40 de litri in rezervor. Dar eu trebuie sa ma duc sa-mi caut gazda”
Peste 20 de soferi, majoritatea locuitori ai raionului Ungheni, s-au adunat aseara la vama Sculeni. Acestia spun ca de cateva zile, autoritatile romane le interzic sa treaca vama daca a mai mult de 30 de litri de combustibil in rezervoare. In lista neagra sunt doar masinile de model Volkswagen Passat care ar avea rezervor mare.
“Scriu kilometrajul si cand vii inapoi in Moldova se uita. Calculeaza cat kilometri ai parcurs, scot motorina…”
“Ei cred ca noi facem contrabanda, in schimb noi nu facem contrabanda. Nu l-a prins pe nimeni, nimeni niciodata nu a putut sa demonstreze”
“Ce fel de bussiness poate fi cu 40 de litri de motorina. Da-ti sa fim realisti”
Dupa ce au blocat pentru putin timp accesul transportului spre Romania, soferii au incercat sa le impiedice sa treaca si pe vehicolele care intrau in Moldova. Pentru a calma spiritele, la fata locului a venit vicepresedintele raionului Ungheni.
Soferii spun ca autoritatile romane nu le prezinta niciun act care sa stabileasca ce cantitate de combustibil trebuie sa aiba in rezervoare. Asa ca, aproape de miezul noptii, ei s-au dus sa le ceara socoteala  vamesilor si politistilor de frontiera. Raspunsul autoritatilor insa, nu i-a multumit.
“S-a discutat, nu au fost raspunsuri concrete. Politia da vina pe vamesi, vamesii pe politie…”
“Mie singur mi-a zis sa ma intorc inapoi ca din cauza noastra, a masinilor noastre cu rezervoarele mari scade bugetul tarii”
Autoritatile de la Bucuresti nu au comentat deocamdata situatia.

Sursa: protv.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *