Pe ultima sută de metri

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

La sfîrșitul lunii septembrie, satul Onișcani va avea un sistem de canalizare nou-nouț. Cel puțin, așa speră primarul Gheorghe Grecu. Aproximativ 60% din lucrări deja au fost efectuate. În curînd, e posibil să vină pe cont un milion de lei din partea orașului polonez Podlaski, cu care este înfrățit Consiliul raional Călărași.
”O echipă de experți polonezi s-a deplasat la fața locului, pentru a lua cunoștință cum decurg lucrările de construcție a sistemului de canalizare. Specialiștii polonezi s-au convins că respectăm toate standardele și termenele, astfel că banii nu vor întîrz\ia să apară”, a spus primarul, după care a conchis: ”De mai bine de zece ani stă acest proiect la noi pe masă. Se pare că, în sfîrșit, se va realiza”.
Gheorghe Grecu și-a exprimat convingerea că, odată cu darea în exploatare a sistemului centralizat de canalizare, vor dispărea și mirosurile neplăcute din sat.  Costul total al proiectului este de 3,5 milioane lei. Va veni cu o contirbuție de peste 100 de mii de lei Consiliul raional Călărași, alți 500 mii de lei vor fi oferite de Fondul Ecologic Național. Restul cheltuielilor vor fi acoperite de primăria Onișcani. În plus, fiecare sătean va contribui cu cîte două mii de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *