Gazoductul Iași-Ungheni va fi inaugurat de ziua Independenței

Gazoduct Ungheni-Iasi
Gazoduct Ungheni-IasiComisarul european Günther Oettinger şi prim-ministrul României, Victor Ponta, vor veni în Republica Moldova pe 27 august, la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni. Invitaţia a fost lansată de către premierul Iurie Leancă, în semn de recunoştinţă faţă de UE şi România, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în realizarea acestui proiect. Despre aceasta informează noua ediţie a revistei Guvernului Infogov.
Gazoductul Iaşi-Ungheni este un proiect de interconectare a sistemelor de transport al gazelor naturale dintre Republica Moldova şi România. Costul total al proiectului este de peste 26 milioane de euro. Pe partea moldovenească, suma necesară pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni a constituit 8,29 milioane de euro dintre care 5,29 milioane de euro sunt oferite de Guvernul României, iar trei milioane – de Comisia Europeană.
Capacitatea totală a gazoductului este de 1,5 miliarde de de metri cubi de gaze, dar la prima etapă vor fi livrate gaze din partea României în volum de până la 50 milioane de metri cubi pe an. Conducta de gaz Iași-Ungheni are o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 11 kilometri – pe teritoriul Republicii Moldova.
Günther Oettinger şi Victor Ponta, alături de premierul României, Victor Ponta, ministrul Iurie Leancă, au participat şi anul trecut, pe 27 august, la ceremonia de lansare a lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni. Următoarea etapă a proiectului este construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău pe teritoriul Republicii Moldova şi a gazoductului Oneşti-Leţcani cu Staţia de Comprimare a gazelor pe teritoriul României.
Sursa: agora.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *