Porumbul fiert vindecă răceala și nu numai

Imagine: www.adihadean.ro

Imagine: www.adihadean.ro
Imagine: www.adihadean.ro

Un aliment atît de popular în zilele călduroase de vară, porumbul fiert, are numeroase beneficii pentru sănătate. Este gustos şi săţios. Chiar dacă, prin fierbere, îşi pierde din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea totuşi se păstrează.
Conţine fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitaminele C, B1 şi B5. Deci, furnizează multă energie organismului.Previne atacurile de inimă, datorită magneziului ce-l conține.Ajutăîn prevenirea cancerului la plămîni, datorită conţinutului mare de beta-cryptoxanthin.Ajută la procesul de reînnoire a celulelor şi produce cantităţi mari de oxigen în sînge, datorită vitaminei E.Scade nivelul colesterolului.Protejează vederea, datorită zeaxantinei pe care o conţine.Ajutăîn curele de slăbire, mulţumită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrînire a creierului cu pînă la 10%, datorită conţinutului mare de tiamine.
Influenţeazăîn bine starea de spirit.Vindecă răceala – vitamina A te scapă de mucozităţile de la nivelul nasului şi al gîtului.Reglează tranzitul intestinal.Previne bolile digestive.Duce la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon.Nu conţine gluten, astfel încît poate fi consumat şi de către persoanele care suferă de boala celiacă.
Este recomandat să consumăm porumbul fiert simplu, nu alături de alimente cu conţinut multe  calorii.
Este tocmai sezonul porumbului fiert. Nu ratați ocazia – consumați-l zilnic.
Mare atenţie însă cu porumbul nepreparat! În stare crudă, poate produce alergii. De asemenea, dacă este modificat genetic, poate afecta fertilitatea, poate duce la îmbolnăvirea ficatului şi a rinichilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *