Colegiul de Medicină din Ungheni – printre cele mai solicitate

Colegiul de medicină din UngheniDeși e cel mai tînăr din țară, Colegiul de Medicină din Ungheni se numără printre cele mai atractive pentru tinerii dornici de studii și, în mod special, pentru cei ce visează la o carieră medicală.
Toate 100 de locuri disponibile în acest an, la specialitatea medicină generală, au fost acoperite din prima. La cele 50 de locuri oferite candidaților cu studii gimnaziale au fost depuse 223 de cereri. Astfel, cea mai mică medie – la buget – care i-a ajutat candidatului să devină elev la colegiul respectiv a fost 8,98 , iar la contract – 8,01.
Au fost acoperite și toate cele 50 de locuri pentru candidații cu studii liceale și medii de cultură generală, fiind acceptați, practic, toți cei ce au depus actele, media generală a lor variind între 5,22 și 8,5.  Reamintim că, în prezent, admiterea la colegii se face doar în baza notelor din actul de studii.
Fiind întrebat prin ce se explică această performanță, Valeriu Jardan, directorul Colegiului a răspuns: ”În prezent, la noi în colegiu studiază elevi din 27 de raioane și 2 municipii, ceea ce înseamnă că sîntem cunoscuți. În plus, avem o echipă de profesori foarte bună, avem elevi premianți la diverse concursuri și competiții, avem absolvenți care activează în diverse instituții medico-sanitare din republică și ne fac o reclamă bună. Ne-a ajutat și ziarul dumneavoastră, căci publicitatea pe care am plasat-o a avut efectul scontat”.
De notat că celelalte patru colegii de medicină din R. Moldova urmează să desfășoare o nouă etapă de admitere, căci nu au reușit să acopere toate locurile disponibile pentru candidații cu studii liceale și medii de cultură generală. La Cahul au mai rămas disponibile 14 locuri din cele 25 în grupa cu predare în limba română și 16 din 25 în grupa cu predare în rusă. La Orhei mai sînt diposnibile 26 din 50 de locuri, la Chișinău – 71 din 250 (cu predare în română) și 9 din 25 (cu predare în rusă). La Bălți sînt diponibile 53 din 75 (cu predare în română) și 19 din 25 (cu predare în rusă). Tot aici sînt diponibile și 11 locuri din 25 la specialitatea tehnic dentar.
Și Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni a reușit să acopere toate locurile disponibile din prima etapă, iar Colegiul Agroindustrial din Ungheni urmează să desfășoare admiterea, în etapa a doua, doar la specialitatea agronomie, unde mai sînt disponibile 11 locuri.
Menționăm că doar 10 colegii din R.Moldova, din cele 42 existente, au reușit să acopere, din prima, toate locurile disponibile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *