Va reveni la ale sale

Imagine simbol: www.bebelu.ro

Imagine simbol: www.bebelu.ro
Imagine simbol: www.bebelu.ro

După o deschidere grandioasă, în anul 2012, Centrul comunitar multifuncțional „Aspirație” din satul Horodiște iată că nu mai funcționează. Potrivit Mariei Ciudin, kinetoterapeut la instituția respectivă, Centrul a prestat servicii, în special copiilor cu dizabilități, doar timp de  jumătate de an. “L-am închis, pentru că nu aveam apă”, a făcut dînsa explicațiile de rigoare.
La început, Centrul multifuncțional era conectat la o rețea de apă ce venea din fîntîna de lîngă grădiniță. De notat că anume în sediul grădiniței își are ”viza de reședință” și-și desfășura activitatea Centrul. Deseori se întîmpla ca, spre sfîrșitul săptămînii, să nu mai ajungă apă nici pentru grădiniță, nici pentru Centrul comunitar. În consecință, Centrul Sănătate Publică din Călărași n-a mai permis activitatea Centrului comunitar, renovarea și amenajarea căruia, potrivit Mariei Ciudin, a costat  aproximativ un milion de lei, bani donați de Uniunea Europeană.
Acum, situația pare să se schimbe. La Horodiște se lucrează intens asupra construcției unui apeduct centralizat. Potrivit primarului Petru Ceban, în scurt timp, apa va veni neîntrerupt spre Centrul multifuncțional. “Avem probleme cu o pompă, dar sper că, în această săptămînă, o vom soluționa și atunci, imediat va fi conectat la apeduct și Centrul respectiv, și o parte dintre gospodăriile sătenilor”, e explicat dînsul. Maria Ciudin, la rîndul ei, a accentuat că, după ce va fi conectat la apeduct, Centrul își va relua activitatea, mai ales că e mare nevoie de o asemenea instituție la Horodiște, unde, la ora actuală, sînt înregistrați 19 copii cu dizabilități.
În cadrul Centrului vor activa pedagogi, asistenți sociali și medicali, un kinetoterapeut, un psiholog. Cu toții vor acorda servicii de orientare vocațională, integrare în societate, recuperare și reabilitare, consiliere psihologică, suport educațional. “Ne-am axat mai mult pe copiii cu dizabilități, dar veneau aici, zilnic, și copiii nevoiași din sat. Sper să fie așa și în continuare”, a concluzionat  Maria Ciudin.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *