VIDEO | La plăcinte şi sarmale

În fotografie: La festivalul de la Pîrliţa

În fotografie: La festivalul de la Pîrliţa
În fotografie: La festivalul de la Pîrliţa

Ion Bejan, primarul de Pîrliţa, este un mare amator al plăcintelor şi sarmalelor. E şi acesta, probabil, un motiv pentru care aici s-a desfăşurat, duminica trecută, un festival al… plăcintelor şi sarmalelor. „Era şi cazul, căci avem multe gospodine talentate”, a accentuat dînsul.
Pînă să guste din bucatele prezentate la festival, primarul a venit cu unele explicaţii: „Trebuie să depui sufle şi răbdare atunci cînd faci plăcinte. Este o iscusinţă”. Totodată, ne-a mărturisit că ştie cum se pregăteşte aluatul, de cîtă drojdie e nevoie, cît trebuie să stea aluatul la dospit… „Uneori, îi dau indicaţii şi soţiei”, adaugă dînsul, mai în glumă, mai în serios. În ceea ce priveşte sarmalele, preferă să le mănînce. „Am încercat o dată să le prepar, dar soţia mi-a zis că, din urma mea, acestea trebuie legate cu aţă. Aşa că prefer să le manînc, mai ales dacă au multă carne”, spune Ion Bejan.
În calitate de membru al juriului, primarul a ştiut cum să aprecieze „opera culinară” a celor 14 gospodine participante la festival. Sala mare a casei de cultură s-a transformat, în acea zi, într-o adevărată casă a sărbătorii cu toate bunătăţurile din lume, de-ţi lăsa gura apă. Publicul prezent la eveniment a rămas cu adevărat impresionat, astfel că organizatorii – Primăria Pîrliţa, Casa raională de cultură,
Asociaţia Obştească „Speranţa Pîrliţii” şi Consiliul local al veteranilor şi pensionarilor – merită toată lauda şi aprecierea. Au demonstrat cu toţii că, fiind uniţi, pot realiza lucruri frumoase. Cele 14 gospodine s-au ales, la final, cu diplome şi premii băneşti. A fost imposibil de a stabili o singură învingătoare.
Potrivit Mariei Bolotovici, directoarea Casei de cultură din Pîrliţa, acest festival, aflat la prima ediţie, se doreşte unul bienal.

VIDEO : Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *