Proiect de dezvoltare la grădiniţa din Zagarancea

Imagine simbol: www.tahoma-bautrupp.ro

Imagine simbol: www.tahoma-bautrupp.ro
Imagine simbol: www.tahoma-bautrupp.ro

În cîteva luni, grădiniţa din Zagarancea va avea un cu totul alt aspect, datorită proiectului “Lucrări de reparaţie şi dotare cu echipament”.
Din banii alocaţi, urmează să fie schimbat acoperişul şi, totodată, să fie procurate cele necesare creşei. Conform caietului de sarcini, pentru dotarea cu echipament au fost alocate 85193 lei, iar pentru lucrările de reparaţie – 176806 lei, bani proveniţi de la Guvernul României. Potrivit Mariei Boz,directoarea gradiniţei, deja a fost  comandată  o maşină de spălat, se preconizează achiziţionarea inventarului  pentru bucătărie, pentru sala de sport. Va fi achizionat de asemenea şi mobilier pentru grădiniţă, un calculator şi un copiator.
La întrebarea ce părere au despre schimbările care vor avea loc,Victoria Plop, educatoare, a  răspuns: “Este foarte binevenită această finanţare, pentru că acoperişul este vechi  si nu rezistă la ploi. Acest fapt dăunează interiorului grădiniţei, mai ales atunci cînd cantitatea de precipitaţii este mare. Pe pereţi apare mucegai, ceea ce are un impact negativ asupra sănătăţii copiilor. În plus, odată cu schimbarea acoperişului exteriorul grădiniţei va avea un aspect mult mai frumos şi  modern”.
Multumiţi s-au declarat şi părinţii. Ei consideră opportune astrfel de proiecte, în urma cărora  instituţiile beneficiază de finanţări. “Ca mamică, sînt bucuroasăde toate modificările ce au loc. Chestia aceasta trebuia demult pusă în practică, pentru ca grădiniţa este un progres în dezvoltarea copilului şi de aici începe formarea lui. Vreau să le multumesc celor care au depus  efort şi au cîştigat proiectul, pentru că de asemenea acţiuni depinde  viitorul copiilor noştri”, a menţionat  Ana Ursachi.
Lucrările de reparaţie vor fi efectuate în perioada vacanţei de vară, astfel ca să fie evitat disconfortul copiilor şi al celor ce muncesc aici.
În prezent, grădiniţa găzduieşte peste 55 de copii în două grupuri mixte.
Mihaela Ciupercă,
studentă stagiară 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *