În poșeta femeii | Tratamente eficiente pentru unghii tari şi protejate

Imagine simbol: nailsbymada.ro

Imagine simbol: nailsbymada.ro
Imagine simbol: nailsbymada.ro

Unghiile nu au nevoie doar de un strat de ojă şi puţină cremă pentru cuticule ca să fie sănătoase şi rezistente. Ele au nevoie de o îngrijire mai atentă pentru a evita ruperea şi degradarea lor. Lacurile protectoare pe bază de siliciu pot ajuta la întărirea unghiei şi pot elimina striaţiile longitudinale. Lăcuirea uşoară a suprafeţei unghiei poate ascunde unele neregularităţi, iar unghia poate să fie rehidratată masîndu-i suprafaţa cu cremă. Atenţie! Indiferent de produsele alese pentru tratarea unghiilor, nu uita să porţi mănuşi de protecţie atunci cînd faci curăţenie în casă.
Pentru a întări unghiile fragile, foloseşte un amestec dintr-o linguriţă de ulei de măsline şi cîteva picături de suc de lămîie. Acesta trebuie masat pe suprafaţa unghiilor şi lăsat să fie absorbit în profunzime, după ce mîinile au fost introduse în mănuşi de bumbac.
Un alt tratament de întărire a unghiilor: amestecă 2 linguriţe de sare de mare cu 2 picături de suc de lămîie şi cîteva picături de ulei de tămîie. Acest amestec se toarnă într-un bol cu apă caldă, apoi degetele trebuie ţinute în apă 10-15 minute. Tratamentul se repetă de 2 ori pe săptămînă.
Şi infuziile sînt benefice sănătăţii unghiilor: toarnă o cană de apă fiartă peste o linguriţă de frunze uscate de muşeţel şi mentă, lasă să se infuzeze, apoi înlătură frunzele. Apa se amestecă cu o jumătate de lingură de ulei de măsline şi 2 linguri de făină de grîu. Masca astfel rezultată se aplică pe unghii şi se lasă să acţioneze o jumătate de oră, apoi se clăteşte cu apă caldă.
Pentru a îndepărta oja, ar trebui evitate soluţiile care conţin acetonă sau formaldehidă,pentru că usucă excesiv unghiile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *