Zmeura – fructul tinereţii veşnice

Imagine simbol: www.foodstory.ro

Imagine simbol: www.foodstory.ro
Imagine simbol: www.foodstory.ro

Zmeura este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii pentru întregul organism. Iar consumul zilnic al acesteia ne poate feri de numeroase probleme de sănătate.
Ajută în procesul de slăbire.Zmeura este săracă în calorii şi bogată în fibre, ceea ce o face esenţială în alimentaţia zilnică. Este foarte săţioasăşi ajută la prelungirea procesului de digestie.
Reduce riscul de cancer.Zmeura conţine de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decît roşiile. Nivelul crescut de antioxidanţi din aceste fructe ajută la lupta împotriva cancerului, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite şi radicali liberi.
Creşte fertilitatea. Nivelul crescut de vitamina C şi magneziu este esenţial pentru fertilitatea femeilor şi bărbaţilor.
Încetineşte îmbătrînirea tenului.Antioxidanţii din zmeură încetinesc procesul de îmbătrînire prin neutralizarea radicalilor liberi din corp. Antocianinele, coloranţii care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, să confere strălucire pielii. În plus, ei stimulează producerea colagenului, menţinînd tenul impecabil, împiedicînd astfel apariţia ridurilor de expresie. Mai mult decît atît, antocianinele ajută la eliminarea bacteriilor şi a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafaţa pielii, prevenind infecţiile şi apariţia coşurilor.
Luptă împotriva depresiei. Zmeura este bogată în vitamina B şi acid folic. O mînă plină de zmeură te poate scoate din starea de disconfort  emoţional. De asemenea, datorită conţinutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic şi menţine tensiunea sîngelui, iar mineralele precum fierul, cuprul şi magneziul ajută la producerea globulelor roşii, ţin la distanţă anemia şi previn oboseala în exces.
Nutrienţii denşi din fructe ajută şi la îmbunătăţirea vederii, reduce inflamaţiile gastrice şi ajută digestia.
E anotimpul zmeurei. Nu ezitaţi s-o consumaţi zilnic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *