În bucătărie cu… Olesea Beschieru | Pui la cuptor cu garnitură de cartofi

Imagine simbol: www.caietulcuretete.com

Imagine simbol: www.caietulcuretete.com
Imagine simbol: www.caietulcuretete.com

Este şefa Secţiei administraţie publică locală din cadrul Consiliului raional Nisporeni. Chiar dacă este tînără, îi place să stea şi la bucătărie, să experimenteze reţete noi. Bucatele pe care ni le-a  propus le-a pregătit de mai multe ori la rînd ca să iasă, pînă la urmă, pe gustul celor de acasă. Reţeta, desigur a împărtăşit-o şi cu noi.
Pui la cuptor cu garnitură de cartofi
Pentru şase persoane sînt necesare 2 kg carne de pui, 1 kg cartofi, 3 morcovi mari, 4 cepe, 5 căţei de usturoi, sare, piper negru şi alte condimente după gust. Pentru început, se curăță cartofii, se taie pai – nici prea subţiri dar nici prea groase. Puiul se taie în bucăți potrivite.
Se unge tava cu ulei de floarea soarelui sau cu alte grăsimi animale, pentru un gust mai aparte. Se pune carnea în tavă, se presară cu puţină sare şi piper negru, după care se pun şi cartofii uniform în tavă, ceapa tăiată semilună sau rondele, precum şi morcovul tăiat şi el rondele. Iarăşi se presară puțină sare şi piper negru. Se toarnă deasupra 400 ml de apă.
Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 1 oră şi 45 minute. Între timp, se mai verifică tava ca totul să fie în ordine. Apoi se descoperă de folie, se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Se mai poate adăuga busuioc, oregano, mărar, totul la dorință.
După aceasta se mai lasă la foc mic încă pentru 45-50 minute, ca toate aceste ingrediente să se combine între ele, iar carnea şi cartofii să se rumenească. Se servește atît cald, cît şi rece.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *