Le-a căzut bucuria în scîrbă

Imagine simbol: artemiuvanca.blogspot.com

Imagine simbol: artemiuvanca.blogspot.com
Imagine simbol: artemiuvanca.blogspot.com

Locuitorilor satului Cristești le-a căzut bucuria în scîrbă. Asta, după ce s-a zvonit prin sat că deschiderea mult așteptată a bisericii din localitate, prevăzută pentru 28 august, de Sf. Maria, cînd e hramul satului, se amînă pentru la toamnă.
Vestea a venit de la meșterii care efectuează, în prezent, lucrările de finisare a fațadei bisericii. Ei susţin că, pînă la finele lunii august, nicidecum nu vor reuși să îndeplinească toate lucrările prevăzute. Potrivit lor, tencuiala de pe pereții bisericii nu se va usca pînă atunci.
Printre cei ce așteaptă cu nerăbdare evenimentul de deschidere a bisericii se numără și primarul de Cristești, Alexei Secrieru. Şi dînsul s-a arătat întristat pentru faptul că deschidrea biserii, care se construieşte deja de zece ani, iată că din nou întîrzie. Pe de altă parte, primarul optează pentru o realizare calitativă  a lucrărilor. ”Am așteptat zece ani, cred că vom mai putea aștepta cîteva luni”, a spus dînsul, exprimîndu-și, totodată, speranța că, pînă la finele lunii octombrie, creștinii din Cristești vor păși pragul noului lăcaș sfînt, ridicat cu mult greu din donațiile oamenilor.
De notat că satul Cristești nu a avut niciodată biserică, iar serviciile divine au loc într-un local mai puţin adecvat pentru activitatea unei biserici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *