În poșeta femeii | Ce se întîmplă în organismul tău cînd nu bei apă suficientă

Imagine simbol: unica.md

Imagine simbol: unica.md
Imagine simbol: unica.md

Hidratarea este extrem de importantă şi poate preveni numeroase afecţiuni. Specialiştii spun că  ar trebui să bem cel puțin nouă căni de apă pe zi. În caz contrar, pot apărea probleme serioase de sănătate.
Atunci cînd nu bei suficientă apă, organismul tău este predispus spre boli grave. Studiile au arătat că hidratarea corespunzătoare reduce riscurile apariţiei pietrelor la rinichi, cancerului la vezica urinară şi la colon, dar şi atacurilor de cord.
Fără apă, metabolismul devine leneş. Cercetările au arătat că hidratarea accelerează arderile în timp ce corpul este în repaus.
Lipsa apei din organism duce la apariţia problemelor de concentrare. Astfel, vei avea nevoie de mai mult timp pentru a-ţi îndeplini sarcinile zilnice.
Mănînci mai mult cînd bei puţină apă. Specialiștii au demonstrat că femeile care au băut două pahare de apă înainte de masă au mîncat cu 90 de calorii mai puțin.
Deshidratarea îmbătrîneşte pielea. Apa consumată în cantităţi mari te scapă de ridurile fine, dînd luminozitate unui ten mat.
Ai o stare generală proastă cînd nu te hidratezi. Lipsa apei din organism duce la apariţia oboselii, a depresiei şi creşte iritabilitatea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *