Secţia Cultură şi Turism are… cumetri

În fotografie: „Cumetrii” din Moghiliov

În fotografie: „Cumetrii” din Moghiliov
În fotografie: „Cumetrii” din Moghiliov

După ce, la finele anului trecut, oraşul Ungheni s-a ales cu un nănaş important – interpretul de muzică populară Nicolae Glib, iată că acum şi Secţia Cultură şi Turism Ungheni şi-a găsit primii cumetri. I-a găsit tocmai în Belarus, pe 14 iunie curent.
În acea zi, o delegaţie impunătoare de artişti amatori din raionul Ungheni a participat la Festivalul internaţional de muzică populară „Звiняць цымбалы i гармонiк” („Răsună ţambalul şi armonica”) din oraşul Postava, regiunea Vitebsk, Belarus. Destinul a făcut ca unghenenii să fie, la parada costumelor populare, alături de artiştii amatori din regiunea Moghiliov, Belarus.
Veseli, bine dispuşi şi deschişi pentru colaborare, cele două delegaţii s-au împrietenit imediat şi, vorba Eugeniei Baroncea, şefa Secţiei Vultură şi Turism Ungheni, s-au încumetrit.
„Ne bucurăm că sîntem iubiţi, aşteptaţi şi primiţi de reprezentanţii altor popoare, că le sîntem aproape sufletului lor”, a declarat dînsa imediat după evenimentul propriu-zis. Oficialii din domeniul culturii din cele două regiuni, Ungheni şi Moghiliov, au făcut schimb de cadouri, de date de contact şi au decis să aibă o strînsă colaborare pe viitor. „Potrivit obiceiului moldovenesc, cumetrii au grijă unul de altul, se respectă, se mai întîlnesc. Deci, sperăm că aceste relaţii înfiripate aici vor fi puternice şi benefice pentru spaţiul nostru de activitate”, a mai adăugat Eugenia Baroncea. Şefa Secţiei Cultură şi Turism din Ungheni a menţionat că instituţia pe care o conduce e la prima sa încumetrire. „Odată ce ne-au propus această relaţie frumoasă,  înseamnă că au o dorinţă enormă de a colabora anume cu noi.
Cred că unul dintre motive e şi faptul că sîntem un popor cu gînduri de pace şi asta o înţeleg toţi”, spune dînsa.
În numărul următor al „Expresului” vom veni cu un amplu reportaj de la Festivalul „Звiняць цымбалы i гармонiк”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *