Alimentele care nu se păstrează la frigider

Imagine simbol: www.dcnews.ro

Imagine simbol: www.dcnews.ro
Imagine simbol: www.dcnews.ro

Tendinţa este să păstrăm toate alimentele la rece, în frigider, însă trebuie să ştim că această obişnuinţă poate duce la alterarea multora dintre ele. Asta nu înseamnă că nu mai pot fi consumate, ci că îşi pierd anumite calităţi. Iată cîteva alimente care trebuie păstrate la temperatura camerei:
Roşiile
Ţinute la frigider, acestea îşi vor pierde aroma, pentru că temperaturile foarte scăzute împiedică tomatele în procesul lor de coacere. Tomatele trebuie ţinute la temperatura camerei, într-un coş sau într-un alt recipient fără capac.
Cartofii
Dacă îi veţi ţine la frigider, amidonul pe care îl conţin se va transforma mai repede în zaharuri. Astfel, veţi consuma cartofi mult mai dulci şi cu o textură nisipoasă. Cartofii se depozitează în pungi de hîrtie, într-un loc răcoros, la întuneric.
Ceapa
Ţinută la temperaturi scăzute, devine moale şi suculentă. Este recomandat să o păstrăm într-un loc răcoros şi uscat. Condiţia este să o ţineţi departe de cartofi.
Usturoiul
Fiind păstrat în frigider,va încolţi şi nu va mai putea fi consumat. Se va deshidrata şi va mirosi a mucegai. Usturoiul se depozitează într-un loc uscat şi răcoros.
Pîinea
Ţinută la frigider, se va usca foarte repede. Dacă vreţi s-o consumaţi peste cîteva zile, o puteţi depozita în congelator, învelită într-o pungă de hîrtie.
Uleiul de măsline
Se depozitează într-un loc răcoros, uscat şi întunecat, dar nu la frigider. Temperatura scăzută va transforma textura acestuia fluidă în una vîscoasă.
Cafeaua
Dacă o păstraţi în frigider, îşi va pierde aroma şi, mai mult, va prelua din mirosurile de mîncare. Cafeaua se păstrează într-un loc răcoros, uscat şi întunecat.
Mierea de albine
Nnu se depozitează în frigider, pentru că ea nu se alterează. Dacă o ţineţi la rece, se va cristaliza.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *