Sarea, nu doar în bucate…

Imagine: bucataria.realitatea.net

sarePuţini oameni din ziua de azi mai ştiu că sarea este unul dintre cele mai vechi remedii din lume. Ea este unul dintre acele produse-miracol, care se găsesc de sute de ani în orice gospodărie, este ieftină, la îndemînăşi poate fi folosită la foarte multe lucruri.
Iată cîteva dintre modurile de folosire a săriiîn gospodărie:
– Toarnă periodic în scurgerea chiuvetei de la bucătărie apă fierbinte cu sare – va  împiedica acumularea grăsimilor pe ţevi şi va anihila mirosurile neplăcute.
– Mătura vaţine mai mult, dacă,înainte de a o folosi prima dată,o vei înmuia în apă fierbinte cu sare.
– Cînd verşi vin pe faţa de masă sau pe covor, tamponează bine pata cu o cîrpă, ca să absorbi cît  mai mult lichid, apoi presară din belşug sare pe pată. Cîteva ore mai tîrziu, nu trebuie decît să răzuieşti şi să aspiri sarea de pe covor sau să clăteşti faţa de masă cu apă rece.
– Pentru a îndepărta petele de mucegai sau rugina, umezeşte-le cu un amestec de sare şi zeamă de lămîie, lasă-le la soare cîteva ore, după care clăteşte rufa şi las-o la uscat.
– Ca să albeşti din nou aşternuturile sau feţele de masăîngălbenite din bumbac, fierbe-le o orăîntr-o soluţie de sare şi bicarbonat. Perdelele vor fi mai albe dacă, după ce le speli, le laşi cîteva ore în apă rece cu multă sare; în plus, sarea le va da şi o strălucire discretă.
– Dacă te doare în gît, făo gargară cu o jumătate de linguriţă de sare amestecatăîntr-un pahar cu apă caldă.
– Dacă te înţeapă o albină, umezeşte imediat locul şi acoperă-l cu sare ca să reduci senzaţia de durere.
– Băile cu sare înlătură oboseala şi calmează nervii. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apa de baie 500 g de sare şi cîteva picături de ulei esenţial de mentă, brad, lavandă, portocală, în funcţie de preferinţe. Închide ochii şi relaxează-te timp de 20 de minute.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *