Au sărbătorit fagul pentru a doua oară

Sarbatoarea faguluiMuzica bună și distracțiile au curs rîu, duminica trecută, la ”Sărbătoarea Fagului”, ediţia II, organizată în   Rezervația naturală ”Plaiul fagului”. Multă lume a decis să petreacă o zi în sînul naturii și să admire expozițiile de artizanat, olărit, sculpturi în lemn.
”Ne bucurăm că am reușit să aducem cultura şi aici, în pădure”, a declarat Eugenia Baroncea, șefa Secției cultură și turism Ungheni, organizatoarea sărbătorii. Dînsa s-a arătat satisfăcută de faptul că s-a alăturat la ”Sărbătorea fagului” și Centrul de creație populară de la Iași, în frunte cu directorul acestuia, Aurel Ardeleanu. Oaspetele de peste Prut a mărturisit că a rămas plăcut impresionat de cele văzute, dînd de înțeles va participa și la edițiile următoare.
În acea zi, atracția vizitatorilor au fost cele opt sculpturi din lemn, realizate în cadrul Taberei de sculptură ce s-a desfăşurat sub egida Uniunii Meșterilor Populari din Moldova, în frunte cu președintele Dumitru Postolachi. ”Abia acum am descoperit această oază de rai la ”Plaiul fagului”. Am înţeles că, dacă mai există la noi așa natură frumoasă, avem toate șansele să dăinuim”, a declarat dînsul pentru ”Expresul”.  Buna dispoziție a celor prezenți la sărbătoare a fost menținută de formația etno-folclorică ”Plăieșii” de la Chișinău, ansamblul ”Drăgaica” de la Pîrlița şi formația ”Akord”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *