Publicitate politică | Fără vize în Uniunea Europeană

echipaPLDM – partidul care a oferit DEMNITATE şi LIBERTATE cetăţenilor Republicii Moldova
Alexandru AMBROS, primarul de Ungheni
Liberalizarea regimului de vize va aduce numai beneficii cetăţenilor şi va impulsiona economia Republicii Moldova. În momentul în care oamenii vor vedea cu ochii proprii care este situaţia în ţările Uniunii Europene, cum se respectă acolo drepturile omului, cum lucrează justiţia, cum lucrează în general organele statului, desigur că îşi vor da seama că aceasta este calea corectă de dezvoltare a ţării noastre – integrarea în marea familie a statelor Uniunii Europene.
Lidia CRĂCIUN, directoarea Spitalului Raional Ungheni
Pentru cetăţeanul de rînd, liberalizarea regimului de vize înseamnă o mare libertate. Acum, oricine poate merge oriunde şi oricînd. E o şansă în plus de a ne revedea valorile şi, implict, de a ne schimba mentalitatea. Pentru guvernare, această decizie istorică este o mare realizare.
Alexandru MALER, directorul ASITO, preşedintele organizaţiei de tineret a PLDM
Liberalizarea regimului de vize înseamnă să nu stai în rînd la ambasade pentru a obţine o viză.  Liberalizarea regimului de vize oferă oportunităţi, în primul rînd, tinerilor – ei vor avea posibilitatea, să meargă mai uşor la studii în Europa, vor putea participa la mai multe schimburi de experienţă, vor putea călători şi cunoaşte noi tradiţii şi obiceiuri. Mi-aş dori ca acest pas important pe care l-a făcut R. Moldova să nu-i facă pe tineri să plece şi să uite de unde au pornit. Trebuie să revină acasă, pentru a împărtăşi din experienţa lor cu ceilalţi concetăţeni şi a fi utili aici.
Lilia SCURTU, directoarea Centrului de Sănătate Ungheni, preşedinta organizaţiei de femei a PLDM:
Deţin cetăţenia română de mai bine de zece ani şi ştiu ce înseamnă să fii cetăţean european şi cum e să poţi merge oriunde atunci cînd îţi doreşti. Prin liberalizarea regimului de vize cetăţenii R. Moldova vor avea liberatate, acces la servicii mai calitative, la studii, vor înţelege ce înseamnă să ai drepturi şi acestea să-ţi fie protejate, ce înseamnă cu adevărat şanse egale între bărbaţi şi femei. Se va impulsiona promovarea femeilor în viaţa publică şi politică, vom avea parte de o presă liberă şi independentă, de mai puţină coprupţie, de o viaţă mai liberă pentru copii, tineri şi bătrîni.
Ana DICUSAR, primar de Cetireni:
De acum înainte  vor fi create numeroase oportunităţi pentru economia Republicii Moldova, iar cu timpul vom atinge stadardele competitive ale Uniunii Europene, va spori eficienţa investiţiilor şi, implict va creşte nivelul de trai al populaţiei.
Alexandru ŞOLTOIANU, specialist principal la Consiliul raional, consilier al preşedintelui raionului:
Beneficiile regimului liberalizat de vize includ intensificarea relaţiilor dintre persoane şi oamenii de afaceri, care vor suporta mai puţine cheltuieli, creşterea cererii pentru călătorii, reducerea imigrării ilegale şi refacerea legăturilor sociale dintre emigranţi şi cei rămaşi singuri acasă.
Cei care au plecat ilegal îşi pot vedea acum apropiaţii. Sîntem oameni şi merităm aceste condiţii, care au doar scop de a ne ajuta şi nu de a ne mişca înapoi, unde mult timp am stagnat. Ungheniul demult este un oraş european, şi asta nu o spun doar eu, iar cetăţenii noştri merită din plin acest succes.
Vasile CASIAN, primarul de Sculeni
Sîntem un popr civilizat, un popor cu adevărat european, care este acceptat de marea familie europeană – iată mesajul principal, din punctul meu de vedere, al liberalizării regimului de vize.  Nu mai sîntem izolaţi, resimţim o deschidere totală a Uniunii Europene faţă de noi, ceea ce este foarte important. Abia acum a căzut cu adevărat cortina de fier pentru noi – am fost văzuţi şi înţeleşi. Restul vine de la sine. Este o minciună că R.Moldova ar putea rămîne fără oameni după liberalizarea regimului de vize. Cei care au vrut să plece, au plecat, căci moldovenii noştri sînt ingenioşi şi ştiu să se descurce în orice situaţie, nu au aşteptat această liberalizare. Acum, dimpotrivă, vor reveni, cu noi experienţe, cu noi cunoştinţe, cu dorinţa de a schimba lucrurile şi la noi acasă.
La liberalizarea regimului de vize au contribuit în mod direct, implicîndu-se plenar: Vlad Filat, preşedintele PLDM, fost prim-ministru; Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM, prim-ministru; Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe; Dorin Recean, ministrul Afacerilor Externe – ambii miniştri înaintaţi de PLDM


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *