Din prima – cu două medalii

Imagine simbol: www1.miele.de

Imagine simbol: www1.miele.de
Imagine simbol: www1.miele.de

”Chardonnay Barrique” și ”Chardonnay Classic” – sînt două feluri de vinuri albe produse la vinăria Școlii Profesionale din Nisporeni. Şi nu doar atît. ”Chardonnay Barrique” a obţinut medalia de aur, chiar recent, la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din Europa Centrală și de Est, „International Wine Contest Bucureşti – 2014”. ”Chardonnay Classic” a obţinut, la acelaşi concurs, medalia de argint.
„A fost prima noastră participare la un concurs internațional”, a subliniat Dumitru Lupei, directorul Școlii Profesionale din Nisporeni, declarîndu-se mai mult decît satisfăcut de succesele obținute. Dînsul a mai spus că cele două medalii l-au făcut încrezător că și micii producători de vinuri pot fi competitivi pe piața europeană. Totodată, acest succes reprezintă un bun stimulent de a pregăti și în continuare specialiști în domeniul vinificației.
De notat că mini-fabrica de vinuri de la Şcoala Profesională din Nisporeni activează din 2009, fiind, la ora actuală, un adevărat model de învăţămînt profesional. Probele de vin prezentate la concurs fac parte din colecția de vinuri produse din roada anului 2011.
În total, la concurs au fost prezentate 712 de probe din 19 țări. Medaliile acordate reprezintă repere importante pentru iubitorii de vin şi „cîntăresc” mult la selecţiile restaurantelor şi magazinelor. Însemnele IWCB (iniţialele concursului), medaliile care se aplică pe sticle sînt uşor de recunoscut după paharul negru, care reprezintă  „degustarea în orb”- simbolul obiectivităţii juriului, care evaluează vinurile fără a şti cui aparţin.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *