Erupţie de infecţii enterovirale la Sipoteni

Imagine simbol: jurnalul.ro

Imagine simbol: jurnalul.ro
Imagine simbol: jurnalul.ro

Timp de două săptămîni, în perioada 25 mai – 9 iunie, la Sipoteni s-au înregistrat 14 cazuri de infecţie enterovirală la copii cu vîrsta cuprinsă între trei şi zece ani.
Potrivit Verei Lefter, şefa Secţiei epidemiologia maladiilor transmisibile la Centrul Sănătate Publică Călăraşi, motivul îmbolnăvirii nu este, deocamdată, clar, căci nu au fost finalizate toate investigaţiile. “E foarte complicat să stabileşti cauza apariţiei acestei infecţii. De aceea trebuie să aşteptăm rezultatele exacte ale analizelor de laborator şi atunci vom face concluziile care se impun”, a subliniat dînsa.
Între timp, au fost luate măsurile necesare pentru a ţine sub control situaţia.
Acum, copiii sînt în afara oricărui pericol. Totuşi, specialiştii bat alarma. “În profilaxia infecţiei enterovirale o mare importanţă o are depistarea precoce a bolnavilor, izolarea şi tratarea lor la timp”, spune Vera Lefter.
În cazul în care copilul are dureri acute de cap, febră, slăbiciune generală, greţuri, vome repetate, oboseală accentuată este necesar adresarea rapidă la medicul de familie. „Adesea, infecţia enterovirală poate fi confundată cu o simplă răceală. Totuşi, rugăm părinţii să fie atenţi şi să acţioneze imediat ce au observat primele simptome”, atenţionează Vera Lefter.
Infecţia enterovirală poate decurge sub formă de infecţie respiratorie acută sau de infecţie intestinală acută.De menţionat că această maladie se înregistrează sporadic pe parcursul întregului an, dar în perioada de vară–toamnă pot apărea focare cu mai multe cazuri şi chiar izbucniri în masă. În raionul Călăraşi, este primul caz în acest an cînd se înregistrează o astfel de erupţie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *