O armă împotriva corupției

Imagine: despretineri.wordpress.com

Imagine: despretineri.wordpress.com
Imagine: despretineri.wordpress.com

Corupţia poate fi combătută prin… teatru. Cel puțin, aşa consideră cei 15 membri ai grupului de inițiativă „Gardienii comunitari anticorupție” din cadrul AO ”Făclia” din Ungheni.
De la vorbe ei au trecut la fapte. Recent, au pus în scenă un spectacol întitulat ”Corupția Ivanovna”. Au pornit cu el într-o caravană prin mai multe instituții de învățămînt din raion. Punctul final a fost pus la 29 mai, pe scena Liceului ”Vasile Alecsandri” din Ungheni.
Timp de 40 de minute, tinerii, asemeni unor actori consacrați, au parodiat atitudinea nepăsătoare a cetățenilor față de corupție. Pe lîngă mesajul profund social, ei au transmis publicului spectator şi o doză bună de umor. Nu e de mirare că echipa de „actori” a fost răsplătită cu aplauze furtunoase.
Potrivit inițiatorilor teatrului educațional, scenariul a fost realizat cu ajutorul unui actor profesionist – Ion Coșeru de la Teatrul Național ”Satiricus”. De la el tinerii ungheneni au învăţat multe lucruri utile, astfel că, ulterior, au reuşit să aducă în scenă un produs de calitate.
”Sper că această inițiativă a tinerilor noștri a fost apreciată la justa valoare, iar cei prezenţi la spectacole au avut asupra la ce să reflecteze. Or, mesajul principal al piesei este ca toată lumea să se implice în lupta cu corupţia, acest viciu serios în societatea noastră”, a menționat, la final, Angela Ciocîrlan, președinta AO ”Făclia”. Dînsa a accentuat că această caravană de teatru este produsul final al proiectului ”ACTionează împotriva corupției!”, implementat cu suportul financiar al Fondului Națiunilor Unite pentru Democrație, prin intermediul Fundației Est-Europene din Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *