După 12 ani, din nou vîndută

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Celebra fabrică de coniacuri Călăraşi Divin a fost vîndută cu mai puţin de un milion de lei. Anunţul oficial privind schimbarea proprietarului a fost făcut pe 4 iunie 2014, fiind imediat preluat de site-ul Adevarul.md.
Acţiunile care au fost vîndute – 99,96% – aparţineau firmei Московскиймежреспубликанскийвинодельческийзавод  (Fabrica interrepublicană de vinuri din Moscova) care, se zice, ar fi fost controlată de miliardarul rus Andrei Borodin. Deocamdată, nu s-a anunţat cine este noul proprietar al fabricii din Călăraşi.
Potrivit autorului, Ion Preaşcă, “tranzacţia pare a fi una destul de suspectă în condiţiile în care a avut loc la doar cîteva luni după ce capitalul social al întreprinderii a fost redus de la 44 milioane de lei la ceva mai mult de 881 mii de lei, ca urmare a reducerii valorii nominale a unei acţiuni de la 50 lei la un leu”.
Potrivit sursei citate, întreprinderea “Călăraşi Divin” a încheiat anul 2013 cu pierderi de aproape 45 milioane de lei, cu circa 2 milioane de lei mai mult decît în anul 2012. În acelaşi timp, vînzările s-au dublat în 2013 faţă de 2012 şi au ajuns la 81,7 milioane de lei.
Reamintim că întreprinderea “Călăraşi Divin” a fost vîndută de autorităţile moldovene la finele anului 2002, la preţul de 3,7 milioane de dolari, preţ la care se adăugau angajamente investiţionale de 5 milioane de dolari şi plata datoriilor de 36 milioane de lei. Atunci, au existat discuţii aprinse în Parlamentul R. Moldova cu privire la preţul mic de vînzare a ei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *