Terapia mersului pe jos. Vezi aici beneficiile miraculoase

Imagine simbol: www.altorizont.com

Imagine simbol: www.altorizont.com
Imagine simbol: www.altorizont.com

De-a lungul unei zile, stăm jos mai mult decît mergem pe jos, iar asta nu e un lucru bun. Sedentarismul este boala acestor vremuri în care tehnologia a luat amploare şi nu mai este nevoie să mergi nicăieri pe picioarele tale pentru a-ţi procura tot ce ai nevoie. Preferăm să ne deplasăm doar cu un transport şi să renunţăm, dacă se poate, la mersul pe jos.
Consecinţe? Articulaţiile se fac rigide, circulaţia sangvină leneveşte, kilogramele în plus vă năpădesc. Nici psihicul nu se simte în largul lui, fiindcă depresia, nevrozele, indecizia, lipsa puterii de concentrare se instalează cînd activitatea fizică lipseşte.
Soluţia? Rezervaţi-vă mai bine cîteva ore de ieşit în natură, în parc sau chiar la o sesiune de cumpărărturi. În plus, plimbarea de plăcere îmbunătăţeşte ritmul cardiac, reglează respiraţia, tonifică muşchii şi arde caloriile.
Teoria celor 10.000 de paşi. Atîţia paşi trebuie să facem zilnic, pentru a ne menţine în formă şi pentru a detoxifica organismul, sînt de părere specialiştii. Asta înseamnă o jumătate de oră pe zi de mers susţinut, în ritm mai alert decît al plimbării pe care vi l-aţi propus pentru sfîrşit de săptămînă. Cum îl realizaţi? La sală, pe banda de alergare sau la stadion. Dacă aveţi serviciul aproape de casă, renunţaţi la mijloacele de transport în comun. Dacă nu, coborîţi din transport cu două staţii mai devreme şi pînă la serviciu mergeţi pe jos.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *