VIDEO | "Nu s-a mai organizat aşa ceva!" Chitariştii din Ungheni cu un îndemn către tineri

Captură: publika.md
Captură: publika.md
Captură: publika.md

Mai mulţi tineri chitarişti au organizat, ieri, un concert în parcul Grigore Vieru din oraşul Ungheni. Organizatorii evenimentului şi-au propus scopul de a-i convinge pe tineri să renunţe la vicii şi să legeprietenii în afara reţelelor de socializare.

Chitariştii sunt voluntari ai Fondului pentru Tineri din Ungheni, iarconcertul susţinut în aer liber face parte dintr-un proiect mai amplu.

„Am organizat această activitate, deoarece vrem să-i scoatem pe tineri din faţa calculatoarelor, să se mai distreze” a spus chitaristul Iurie Calmaţui.
Nu s-a mai organizat aşa ceva şi am vrut să facem ceva al nostru, ceva deosebit. Şi va fi o tradiţie, sperăm”, a declarat chitaristul Danu Rusnac.
Chitariştii speră că, prin astfel de acţiuni, îi vor convinge pe tineri să petreacă mai mult timp în aer liber şi să ducă un mod de viaţă sănătos.
„Vrem să promovăm un mod de viaţă sănătos în rândul tinerilor: fără alcool, fără lucruri ieşite din comun. Suntem tineri şi trebuie să facem parte dintr-un grup mai sănătos, mai melodios”, a explicat chitarista Iana Blaja.
Tinerii care au venit în parc au salutat organizarea evenimentelor de acest fel:
„După părerea mea, este ceva original. E ceva destul de plăcut, să-i asculţi cum cântă”.
„Odată ce tineretul este implicat în asemenea activităţi, încetul cu încetul îşi pierde interesul asupra unor activităţi care au un efect negativ asupra lor”.
Chitariştii din Ungheni îşi propun să organizeze acţiuni similare în fiecare an, în data de 23 mai.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *