VIDEO | Festivalul Fagului la Rădenii Vechi: Vizitatorii au admirat lucrări cioplite în lemn şi au gustat bucate alese

Captură: publika.md
Captură: publika.md
Captură: publika.md

Mai mulţi meşteri populari, dar şi oameni pasionaţi de folclor, au participat, ieri, la Festivalul Fagului, desfăşurat în apropiere de localitatea Rădenii Vechi, Ungheni. Vizitatorii au avut posibilitatea să admire zeci de lucrări cioplite în lemn, dar şi să guste bucate alese.

Atracţia sărbătorii a fost o expoziţie de animale sălbatice împăiate, care pot fi întâlnite în pădurile Moldovei. Tot aici vizitatorii au avut ocazia să guste bucate pregătite din produse culese din pădure.
„Am gătit bucate cu produse din pădure combinate cu de casă. Iepure de pădure cu ouă de prepeliţă şi salată din buruieni de pădure şi de casă”, ne demonstrează participanta la eveniment Silvia Gorincioi.De asemenea, curioşii au putut admira şi lucrări cioplite în lemn. „Iată vedeţi un acoperiş aşa tradiţional, avem aici un colţ şi un rând de ciocârlan. Asta se pune de asupra uşii, iar înainte când veneaupăsările în sat dormeau pe aceste ciocârlani„, ne explică meşterul popular Dumitru Morzuc.
Vizitatorii s-au arătat încântaţi de cele văzute la festival. 
„Cel mai mult mi-a plăcut expoziţiile din lemn”, spune o femeie.
Este o oportunitate foarte bună ca să ieşi cu familia să te relaxezi, ca să petreci wekeend-ul împreună”, este de părere altă femeie.
Festivalul va deveni tradiţional, spun organizatorii.
„Obiectivul acestui festival şi a mai multor concursuri estepromovarea oamenilor şi promovarea tradiţiilor naţionale. Sigur că este şi un festival-concurs, juriul apreciază cele mai bune şi gustoase bucate, dar şi cele mai frumoase sculpturi”, spune preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.
Festivalul Fagului a fost organizat de autorităţile raionului Ungheni şi primăria satului Rădenii Vechi, care au cheltuit peste 40 de mii de lei.


Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *