VIDEO | Apa la robinet, un lux pentru raionul Ungheni

Captură: publika.md
Captură: publika.md
Captură: publika.md

Sistem de canalizare nou, acces la apă potabilă şi o gestionare mai bună a deşeurilor. Acestea sunt principalele solicitări ale locuitorilor din raionul Ungheni. Ele au fost discutate astăzi în cadrul unei Ediţii Speciale la pUblika TV, în cadrul campaniei „Moldova are glas”.

Principalele probleme identificate de locuitorii din raionul Ungheni ţin de accesul redus la apa potabilă.
„Astăzi, o bună parte a locuitorilor din oraşul Ungheni au apă de calitate, restul din localităţile raionului Ungheni se alimentează de la fântâni, unde calitatea apei lasă de dorit”, a declarat preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.Printre priorităţile administraţiilor locale din raion este şi problema gestionării deşeurilor menajere.„Ani în şir nu s-a făcut nimic în acest sens. Astăzi, suntem în discuţii cu Agenţia de Dezvoltare Centru ca pentru trei raioane să stabilim o locaţie unde va fi construită după toate standardele o groapă pentru colectarea şi sortarea deşeurilor”, spune vicepreşedintele raionului Ungheni, Iulia Pancu.
Invitaţii ediţiei speciale spun că, pentru a rezolva problemele stringente, pe lângă resursele financiare este necesar sprijinul localnicilor.
„Dacă spunem că la Pârliţa este nevoie de 6 milioane de lei pentru a construi apeductul, avem nevoie de 1 milion 200 de mii de lei, bani din contribuţia comunităţii şi agenţii economici şi este foarte greu de acumulat aceşti bani, nemaivorbind de un proiect pentru canalizare, care ar costa 20 de milioane de lei”, ne explică primarul comunei Pîrliţa, Ion Bejan.
În cadrul campaniei „Moldova are glas”, reporterii Publika TV au discutat cu locuitorii din raioanele Soroca, Sângerei, Edineţ, Făleşti şi din municipiul Bălţi. Săptămâna viitoare, Publika TV va ajunge şi în raionul Hânceşti.


Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *