În pas cadenţat, la „Parada florilor”

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Cele mai frumoase flori, de diferite culori şi mărimi, crescute cu muld drag la Călăraşi, au ajuns, la începutul lunii mai, tocmai la Cimişlia.
„Noi sîntem întotdeauna gata să întindem mîna atunci cînd ni se cere”, a menţionat Anatol Vulpe, şeful Direcţiei agricultură, relaţii funciare şi cadastru Călăraşi, dînd de înţeles că invitaţia Consiliului raional Cimişlia, care  a organizat o expoziţie-tîrg cu genericul „Parada florilor”, a fost onorată cu vîrf şi îndesat. Unde mai pui că, potrivit oficialului, „călărăşenii au cu ce ieşi”, crescători de flori sînt mulţi în zonă. „Odată cu europenizarea, gospodinele noastre nu mai pun în grădini porumb şi fasole, ci flori”, a explicat dînsul.
Crescători de flori, meşteri populari, dar şi colectivul artistic „Plai de dor” din Pîrjolteni au participat cu plăcere la „Parada florilor”.
Ei s-au prezentat la expoziţia-tîrg din Cimişlia cu un stand aparte, cu multe flori şi obiecte confecţionate de mînă de către meşteri populari. Au revenit acasă cu diplome şi premii, dar şi cu o experienţă în plus. Majoritatea florilor şi obiectelor de artizanat au fost vîndute, ele atrăgînd atenţia vizitatorilor expoziţiei respective.
Expoziţia-tîrg “Parada florilor” a fost organizată de Consiliul raional Cimişlia în premieră.La eveniment au participat peste 25 de crescători de flori din 19 raioane.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *