Un judecător gata să fie judecat

În fotografie: de la stînga la dreapta, rîndul I - Viorel Burlacu, Veronica Lupu, Vasile Lupu şi Valy Boghean

În fotografie: de la stînga la dreapta, rîndul I - Viorel Burlacu, Veronica Lupu, Vasile Lupu şi Valy Boghean
În fotografie: de la stînga la dreapta, rîndul I – Viorel Burlacu, Veronica Lupu, Vasile Lupu şi Valy Boghean

O judecată impresionantă, cum nu s-a mai văzut, a avut loc, pe 6 mai, la Ungheni. S-a întîmplat în sala mare a Palatului culturii.
„Inculpatul” a fost un judecător, Vasile Lupu, iar juraţii – aproape o mie de ungheneni.
„Vă rog frumos să nu-l judecaţi dur”, li s-a adresat celor prezenţi, chiar din start, „avocatul” dînsului, faimosul interpret Valy Boghean.
Timp de mai bine de jumătate de oră, Vasile Lupu şi-a „ţinut pledoaria”. Fiind acompaniat de trupa lui Valy Boghean, compusă din cei mai talentaţi muzicanţi din Republica Moldova, dînsul a interpretat opt piese muzicale. La toate opt muzica îi aparţine, aranjamentul fiind realizat de către Viorel Burlacu. Şi versurile majorităţii cîntecelor prezentate publicului spectator sînt semnate de Vasile Lupu.
Apropo, toate piesele muzicale interpretate în acea zi au fost înmănucheate anterior într-un CD,  întitulat „Măi, dorule, măi”, şi aduse acum ca „probă la dosar”.
„Sînt nespus de  bucuros că au venit astăzi aici să ne vadă şi să ne asculte o mare de oameni frumoşi la chip şi la suflet”, a făcut o remarcă dînsul. Sala a fost, ca niciodată, arhiplină, iar cunoscătorii susţin că s-au adunat, cu siguranţă, peste 900 de persoane.
„A fost un vis al meu, mai de demult, să prezint un spectacol pe scena Palatului Culturii din Ungheni,  alături de prietenii mei de suflet, Valy Boghean şi Viorel Burlacu”, a mărturisit, la final, Vasile Lupu. Alături i-a fost, în acea zi, pe scenă, şi fiica sa, Veronica, ce bate tot mai insistent la porţile showbizului moldovenesc.
Alături i-a fost şi Primăria Ungheni, şi Consiliul Raional, şi fostul preşedinte al raionului, Ion Harea, care a reuşit să convingă un număr mare de oameni de afaceri să-l susţină în acest demers al său.
Verdictul a fost dat, la final, de către viceprimarul de Ungheni, Eduard Balan. „Sînt sigur că, în continuare, vom auzi mult mai multe nu atît despre judecătorul Vasile Lupu, cît despre interpretul şi artistul Vasile Lupu”, a spus dînsul.
De notat că Vasile Lupu este absolvent al Institutului de Arte, dar şi al Facultărţii de Drept. De circa şapte ani este judecător la Judecătoria din Ungheni, iar în timpul liber – un adevărat artist profesionist.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *