Planuri de milioane la Ungheni. Primarul vrea să modernizeze oraşul cu centru de agrement complex

aleea cu castani, UngheniOraşul Ungheni va fi modernizat, în decurs de 16 ani. Autorităţile locale intenţionează să reabiliteze străzile principale, să construiască mai multe instituţii sociale şi culturale. Toate acestea sunt prevăzute de noul plan urbanistic al localităţii, care va fi definitivat pe parcursul a trei luni.

Pentru elaborarea noului plan de urbanism al oraşului Ungheni, Uniunea Europeană a acordat peste 160.000 de euro.
Pentru oraş vor fi stabilite exact zonele rezidenţiale. În zonele acestea trebuie dezvoltată adecvat infrastructura: tot ce ţine de apă, canalizare, transport”, a declarat directorul Institutului pentru dezvoltare Urbană, Veceaslav Bulat.
Aici vor fi construite un centru de agreement imens, un complex sportiv şi mai multe străzi pietonale, iar arterele principale vor fi largite.
Autorităţile locale sunt convinse că noul plan urbanistic va permite atragerea investitorilor străini la Ungheni.
Cu siguranţă sunt perspective de deschidere a noi locuri de muncă. Asta cu siguranţă înseamnă şcoli, grădiniţe, mai bune, servicii de calitate bună”, susţine primarul de Ungheni, Alexandru Ambros. Iar locuitorii spun că problemele ce ţin de infrastructură nu mai pot fi ignorate.
„Principalul drumurile. Drumurile sunt foarte rele„, spune un locuitor din Ungheni.
„Să fie amenajate parcările, dacă e posibil cât mai multe. Ar trebui să fie lărgite drumurile”, susţine alt locuitor din Ungheni.
„Pe noi pe toţi ne afectează curăţenia. Străzile să fie ca oglinda, să nu fie mizeria asta pe care o avem”, este de părere o femeie.
Autorităţile nu au stabilit, deocamdată, de ce sumă este nevoie pentru implementarea planului urbanistic al oraşului Ungheni. Preliminar, necesităţile de finanţare se ridică la zeci de milioane de euro.
Sursa: publika.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *