Pentru o zi, capitala umorului

Festival umor satrira Todiresti Ungheni
Imagine simbol

Deja al patrulea an consecutiv, satul Todirești devine, pentru o zi, capitala umorului şi a glumelor. În acest an s-a întîmplat pe 13 aprilie, cînd a avut loc Festivalul tradiţional de satiră și umor ”Lume, lume, hai la glume”. Evenimentul a început cu vernisarea expoziției de caricaturi ”Hotarul”, care a fost împrumutată de la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni. Expoziția include 60 de lucrări ai caricaturiștilor din diferite țări, inițiatorul ei fiind caricaturistul unghenean, Valeriu Curtu, stabilit cu traiul în Germania.
Sărbătoarea a adunat un public numeros, dar și mulți oaspeți puși pe glume, printre care: artiştii amatori, membri ai teatrelor de satiră și umor din satele Batîr și Hîrtop (Cimișlia), Cosăuți (Soroca), ”Vlădenii” Pîrlița (Ungheni). Au fost prezenţi şi epigramiștii Ion Diviza și Gheorghe Bîlici din Chișinău. Tonul l-au dat gazdele, membrii Teatrului de satiră și umor ”Gură spartă”, care au ținut publicul cu gura pînă la urechi, ei făcînd glume pe seama sătenilor, a ultimelor evenimente din Ucraina, dar și din R. Moldova.
Prestația participanților la festival au fost răsplătite cu aplauze, dar și cu premii și diplome din partea organizatorilor: Consiliul Raional Ungheni, Secţia Cultură şi Primăria Todireşti.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *