Cîntecul francez și-a găsit steaua

festival
În fotografie: Pe scena Festivalului cîntecului francez de la Ungheni

O nouă “stea necunoscută”  şi-a găsit numele la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului cîntecului francez “Etoile inconnue” (Steaua necunoscută), care a avut loc pe 4 aprilie, în sala de festivităţi a Liceului “Mihai Eminescu” din Ungheni.
Este vorba de Valeria Marcu, elevă în clasa a VII-a la Liceul “Gheorghe Asachi” din Ungheni. Ea a obţinut premiul mare pentru interpretarea cîntecului  “Comme vivre sans toi” de Caroline Costa. Celelalte steluţe sînt: Adriana Mămăligă (gimnaziul Todirești), Ana-Maria Crețu şi Maria   Racoviță, ambele eleve la Liceul “Mihai Eminescu” din Ungheni.
Aprecierea tinerelor talente a fost făcută de către un juriu competent, alcătuit din persoane versate, printre care şi interpreta Carolina Gorun.
Dînsa a mărturisit că revine cu drag de fiecare dată în locul de unde a pornit și că mereu rămîne impresionată de copiii talentaţi de aici.
Concursul a fost organizat de Galina Griţco, responsabilă de Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană din Ungheni.
“Francofonia este o stare de spirit în lumea internaţională”, a remarcat dînsa, după care a menţionat importanţa limbii franceze, datorită căreia “stabilim relatii, comunicăm şi facem schimbări”.
Şi Phillipe Chaudier, cetăţean francez, stabilit de ani buni la Ungheni, președintele AO “Degețel”, s-a declarat impresionat de evoluția limbii franceze în Republica Moldova, dar mai cu seamă la Ungheni. Dînsul însă a avut şi o observaţie: ar fi bine ca la ediţiile următoare ale concursului respectiv concurenţii să fie mai originali şi să-şi aleagă piese mai diverse.
Oricum, potrivit membrilor juriului, evoluţia tinerilor în acest an a fost la un nivel excelent, se observă un progres al calităţiiatea vocilor, limbii franceze și repertoriului, ceea ce bucură.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *