Sfaturi ca să nu-ţi pierzi energia în Postul Paştelui

Imagine simbol: onlinereport.ro

Imagine simbol: onlinereport.ro
Imagine simbol: onlinereport.ro

Dacă vrei să respecţi Postul Paştelui şi să profiţi de ocazie şi pentru a scăpa de kilogramele în plus, este important să-ţi stabileşti un regim de viaţă cît mai echilibrat. Iată cîteva sfaturi ca să nu-ţi pierzi energia în această perioadă.
Bea cei verde. Spre deosebire de cafea, care te stimulează pentru o oră sau două, perioadă urmată uneori de o cădere de energie, ceaiul verde are un efect mai slab, dar mai îndelungat. Dacă bei dimineaţa o ceaşcă de ceai verde îndulcit cu miere, oferi corpului tău un plus de energie, pe care o vei simţi cu siguranță de-a lungul zilei.
Respectă mesele regulate, la care poţi adăuga două-trei gustări de-a lungul zilei: fructe, alune, migdale şi nuci. Cînd conţinutul de proteine de origine animală scade din alimentaţia ta zilnică, rezervele de energie ale corpului depind de mesele regulate. În lipsa proteinelor de origine animală, este important să introduci în alimentaţie ciuperci, dar și produse pe bază de soia.
Programează cel puţin o masă de verdeţuri pe zi. Asigură necesarul zilnic de vitamine şi minerale cu cel puţin o masă de verdeţuri. Urizicile şi spanacul au conţinutul nutritiv cel mai ridicat.
Mănîncă fructe pentru vitaminizare. Fructele proaspete sînt un element foarte important pentru alimentația ta zilnică, îţi oferă vitamine şi pentru un plus de energie. Dacă ai mîncat toată iarna citrice, mănîncă acum kiwi, la fel de bogat în vitamina C. Merele şi perele crescute autohton sînt alte fructe pe care le poţi mînca
Fă mişcare în aer liber. Chiar dacă nu te afectează astenia de primavară, în perioada de post faci, probabil, mai puţină mişcare ca de obicei. Plimbările în aer liber te pot energiza, însa au cel mai bun efect atunci cînd te înconjori de natura verde.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *