În bucătărie cu… Monica Pîrlici

În fotografie: Monica Pîrlici în curtea casei sale, la Zberoaia

În fotografie: Monica Pîrlici în curtea casei sale, la Zberoaia
În fotografie: Monica Pîrlici în curtea casei sale, la Zberoaia

Dacă o cunoşteam, pînă acum, drept cea mai talentată dintre moldoveni, după ce a cîştigat concursul televizat ”Moldova are talent”, iată că acum revine în prim-plan şi ca o bucătăreasă iscusită. Aţi ghicit, este vorba de Monica Pîrlici, fetița în vîrstă de 11 ani din Zberoaia, Nisporeni. La începutul săptămînii trecute, a reuşit să obţină trei de ”da” la  primul show culinar cu participarea copiilor, „Master Chef Junior”, din România, trecînd cu brio în semifinale. Mica bucătăreasă a preparat un fel de mîncare şi gustoasă, dar şi atrăgătoare ca aspect. A inventat-o împreună cu sora mai mare şi tatăl ei.
Ulterior, după ce a revenit acasă, Monica şi-a împărtăşit reţeta cititorilor EXPRESULUI.
Ingredientele principale sînt: file de biban de mare, orez, seminţe de rodii, roşii cherry, sparanghel, varză de Bruxelles, ardei dulce, cîteva frunze de rozmarin, busuioc şi valeriană, vin alb, ulei de măsline, sare și piper.
Se taie roşiile cherry, sparanghelul, varza şi ardeiul dulce în cubuleţe mari, condimentîndu-le cu piper şi sare după gust. La fel se procedează şi cu fileul de peşte, care se pune apoi peste legume, într-un vas adînc, rezistent la foc. Se stropeşte deasupra cu cîte patru linguri de vin alb şi ulei de măsline, după care se dă în rolă pentru 30 de minute.
Între timp, se fierbe şi orezul cu un pic de sare. După ce se răcește puțin, se pune pe farfurie cu ajutorul unui vas cilindric, iar deasupra se ornamentează cu bobițe de rodie şi frunze de valeriană. Cînd legumele cu peştele sînt gata, le punem cu grijă lîngă orez, dîndu-le un aspect frumos şi mai ornamentăm cu cîteva frunzuliţe de rozmarin şi busuioc. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *