Primul forum al agricultorilor din Călăraşi

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Peste 80 de producători agricoli din raionul Călăraşi s-au întrunit, pe 14 martie, la un forum al lor. Este, de fapt, primul forum de acest gen, desfăşurat la Călăraşi.
Producătorii de legume, fructe, struguri, comercianţii de inputuri agricole, producători de material săditor şi prestatori de servicii, cu toţii şi-au împărtăşit din experienţa lor, dar şi au adus la cunoştinţa celor prezenţi despre serviciile pe care le prestează.
„Noi, în fiecare primăvară, organizam, tradiţional, un iarmaroc agricol, unde agenţii economici din agricultură îşi promovau produsele. Acum, din lipsa resurselor financiare, am hotărît să găsim o altă modalitate de promovare”, explică Elena Timofti, şefă adjunct a Direcţiei agricultură, relaţii funciare şi cadastru Călăraşi. Iată aşa a apărut ideeea organizării unui Forum al agricultorilor.
Reprezentanţii băncilor comerciale din aria raionului Călăraşi au vorbit despre sursele de finanţare a agriculturii, despre diversele proiecte pentru mediul rural. Reprezentanţii firmelor specializate au prezentat informaţii despre noile modele de utilaj agricol, despre comercializarea şi procurarea fertilizanţilor şi substanţelor fitosanitare sau despre materialele săditoare.
Potrivit Elenei Timofti, Direcţia agricultură organizează periodic şi seminare de informare pentru agricultorii din Călăraşi. Următorul este planificat pentru 28 martie, în cadrul căruia se va prezenta o informaţie amplă despre protecţia plantelor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *