În poșeta femii | Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie

Imagine simbol: www.oanacuzino.ro

Imagine simbol: www.oanacuzino.ro
Imagine simbol: www.oanacuzino.ro

De-a lungul timpului, în bucătăriile caselor noastre se pot “adăposti” o mulţime de mirosuri neplăcute: de la mirosul coşului de gunoi la mirosul de mucegai ori mîncare alterată. Fiecare dintre acestea ne deranjează atunci cînd intrăm în încăperea în care ne place să gătim.
Astăzi vă venim în ajutor şi vă învăţăm cum să îndepărtaţi mirosurile nedorite.
Coşul de gunoi. Aruncăm în el tot felul de alimente, resturi, şerveţele şi aşa mai departe. Din cauza acestora, coşul de gunoi poate căpăta în timp un miros foarte deranjant pentru noi. Cum scăpăm de el? Mai întîi, spălaţi coşul cu apă şi detergent. Apoi, turnaţi în el un ibric de apă clocotită. Adăugaţi cîteva coji de lămîie sau portocală şi lăsaţi-le să acţioneze timp de o jumătate de oră. Vărsaţi totul şi clătiţi coşul cu apă din abundenţă.
Frigiderul. Dacă vreţi să scăpaţi rapid de mirosurile care s-au adunat în frigider, înmuiaţi o bucată de vată în extract de vanilie şi puneţi-o într-un bol pe care îl lăsaţi pe raftul de jos al frigiderului. Scoateţi bucata de vată după cîteva zile. De asemenea, pentru a scăpa de mirosuri, puteţi pune în frigider şi un bol cu oţet. Va fi la fel de eficient.
Aragazul. Vi s-a întîmplat să încercaţi să porniţi aragazul şi să vă alegeţi cu miros de gaze în toată casa? Pentru a evita acest lucru, asiguraţi-vă că porniţi hota sau deschideţi geamul larg înainte de a vă apuca de gătit. Nu uitaţi că mirosul de gaze nu este doar deranjant, ci şi dăunător pentru sănătate.
Chiuveta. De-a lungul timpului, spălăm o mulţime de vase în chiuveta din bucătărie. Aceasta se umple de grăsimi şi capătă tot soiul de mirosuri neplăcute. Pentru a scăpa rapid de acestea, umpleţi chiuveta cu apă caldă şi turnaţi peste ea o ceaşcă cu oţet. Lăsaţi apa cu oţet să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa clătiţi cu apă din plin şi spălaţi-o cu puţin detergent de vase.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *