În bucătărie cu… Liuba Ciorici

Imagine simbol: danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com

Imagine simbol: danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Imagine simbol: danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com

Iată că am bătut şi la uşa bucătăriei Liubei Ciorici din Nisporeni. Pe lîngă faptul că este şefa Oficiului Stării Civile de aici, mai este şi o doamnă sîrguincioasă, deschisă, dar şi o gospodină de neîntrecut.
Deoarece, în această săptămînă, am intrat în Postul Mare, Liuba Ciorici ne-a „servit” cu o mîncare de post pe care, spune dînsa, o prepară foarte des. În plus, necesită foarte puţin timp de preparare şi este destul de săţioasă. Se poate servi atît caldă, cît şi rece.
Orez cu mere prăjite
Se ia orez brun (de culoare gălbuie), care se găseşte în orice unitate comercială, se spală bine şi se pune la fiert. La fiecare cană de orez se pun două căni de apă. Se fierbe timp de 10 minute în apă cu sare, după care se ia de pe foc şi se lasă încă 20 minute sub capac. Se trece apoi printr-un jet de apă rece. Între timp, într-o tigaie, se prăjeşte ceapa tăiată rondele pînă capătă o culoare aurie. Se scoate din tigaie şi se pune într-o farfurie. În uleiul în care s-a prăjit ceapa se prăjesc şi rondele de măr, pe ambele părţi.
La dorinţă, se spală nişte stafide sau ananas uscat, şi se pun la umflat şi se amestecă în orez. Orezul fiert se pune pe un platou şi i se dă o formă anumită, după dorinţă. Deasupra, la mijloc, se pune ceapa prăjită, iar pe margine – merele prăjite. Deasupra se toarnă uleiul care a rămas în tigaie. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *