În poșeta femeii | Ca să fii odihnită şi energică toată ziua

Imagine simbol: www.euforia.tv

Imagine simbol: www.euforia.tv
Imagine simbol: www.euforia.tv

În fiecare dimineață, ai posibilitatea să te trezești odihnită şi relaxată. Mai jos, vei găsi cîteva modalităţi de a te trezi energizată şi dornică de a ţine piept unei zile pline de activităţi și provocări.
Respectă ora la care adormi. Renunţă la consumul de cofeină după ora prînzului. Această substanţă te poate ţine trează pînă noaptea tîrziu.
Trezeşte-te la aceeaşi oră în fiecare zi. Organismul nostru posedă un ritm de somn-veghe, care devine eficient doar dacă este respectat în permanenţă. Trebuie să-ţi lași organismul să doarmă un număr constant de ore.
Dacă te trezeşti de la alarma telefonului mobil, nu apăsa butonul de amînare. Setează alarma pentru ora exactă la care trebuie să te ridici din pat. Trezeşte-te cu 20 de minute mai devreme şi dedică acest timp cîtorva exerciţii care vor dezmorţi toate articulaţiile pe care nu le-ai activat în timpul somnului. Priveşte spre razele de lumină imediat ce deschizi ochii. Lumina din zori stimulează creierul şi nu te lasă să adormi înapoi.
Nu bea apă înainte de somn. Atunci cînd organismul este alimentat cu apă sau mîncare înainte de somn, cu siguranţă se va afla în stare de veghe toată noaptea. Dar bea apă imediat ce te trezeşti. Corpul nostru se deshidratează considerabil în timpul respiraţiei nocturne. Anume deshidratarea te face, în fiecare dimineață, somnoroasă şi lentă. Şi mai recomandabil ar fi consumul de apă caldă cu lămîie, care aduce beneficii extraordinare pentru sănătate.
Duşurile de dimineaţă reprezintă nişte energizante absolute: acestea îţi vor relaxa muşchii, îţi vor calma nervii şi vor elimina stresul.
Alege să consumi în fiecare dimineaţă proteine, cum ar fi carnea de pasăre, fructele de mare, fasolea, mazărea, ouăle, produsele din soia, nucile și seminţele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *