VIDEO | Risc de explozie la Ungheni! Două obuze din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe un şantier

acces interzis
Situaţie excepţională în oraşul Ungheni! O echipă de muncitorii, care săpa fundaţia pentru construcţia unei locuinţe, a depistat două obuze rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Poliţia a fost sesizată în jurul orei 11 şi 16 minute. Descoperirea a fost făcută de şoferul excavatorului, la o adâncime de 2 metri.
„După sosirea poliţiei, zona a a fost încercuită, iar locuitorii a cinci case din preajmă şi două magazine au fost evacuaţi.Atât timp cât obuzele nu vor fi atinste, ele nu prezintă risc”, a declarat în direct la Publika TV, ofiţerul de presă al direcţiei situaţii excepţionale, Liliana Puşcaşu.
Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), se presupune că acolo ar exista trei tipuri de muniţii. Situaţia este monitorizată de SPCSE şi inspectorul de poliţie.
Muniţiile au fost găsite la o adâncime de aproximativ doi metri.
Au fost descoperite nişte muniţii s-au văzut 2 proiectile până la moment. Un proiectil a fost acoperit deaorece era la soare, s-a acoperit ca să nu se întâmple ceva”, a spus inspectorul Direcţiei Situaţii Excepţionale Ungheni, Alexandru Bordianu.
Cei care au descoperit muniţiile au fost lucrătorii de pe şantier.
„Când eşti aproape, vezi muniţiile, dar când eşti departe nu vezi din cauza soarelui. Când m-am apropiat, am înţeles şi am oprit săpăturile„, a menţionat un muncitor.
S-a găsit o bombă şi aşteptăm să vie specialiştii. Am închis magazinul, toţi afară”, a adăugat o vânzătoare din zonă.
Pentru a evita o tragedie, poliţiştii au a evacuat oamenii care locuiesc în preajma şantierului, iar circulaţia în zonă a fost restricţionată.
 

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *