Indignare firească sau mofturi neîntemeiate?

Casa de cultură din Nisporeni. Imagine: wikimapia.org

Casa de cultură  din Nisporeni. Imagine: wikimapia.org
Casa de cultură din Nisporeni. Imagine: wikimapia.org

La redacția ziarului ”Expresul” a ajuns o scrisoare, semnată de un grup de tineri din Nisporeni.  Aceştia se arată indignaţi pe faptul că nici de Sf. Valentin şi nici de Dragobete nu s-a organizat nimic pentru ei la Casa de cultură din localitate. ”De ce? Ce le-a încurcat sau ce nu au avut cei de la cultură ca să organizeze ceva pentru tineret?”, iată întrebările la care ei vor să ştie răspunsul.
Deși întrebările au fost adresate directorului Casei de cultură din Nisporeni, Alexandru Tîmbur, la ele s-a oferit să răspundă Aurelia Andronachi, șefa Secției raionale cultură și turism, în subordinea căreia se află şi instituția respectivă.
”Ar fi bine ca tineretul, înainte de a scrie astfel de scrisori, să pășească mai des pragul instituțiilor noastre și atunci se vor convinge că aici se lucrează foarte mult”, a remarcat dînsa, după care a menționat că mesajul scrisorii este eronat. De Dragobete, bunăoară, a fost desfășurată o activitate literară la biblioteca publică din oraș. „Oare cîți tineri s-au arătat interesați de acea activitate”, a întrabat retoric Aurelia Andronachi.
Dînsa s-a arătat nedumerită de bolovanii aruncați pe nedrept în ograda domeniului pe care-l gestionează, subliniind că anume tinerii sînt cei pe care îi atragi cu mare greu la casa de cultură  la vreun concert sau spectacol de excepţie. Aurelia Andronachi a venit şi cu multiple exemple în acest sens. Vom cita doar cîteva. Vara trecută, cînd o trupă de rock din Franța a ales să vină la Nisporeni cu un concert exctraordinar, în sală au fost prezenți doar şapte tineri spectatori. Și asta, în pofida faptului că promovarea evenimntului a fost la cel mai înalt nivel.
Sau alt exemplu, mai proaspăt. Pe 16 ianuarie, la Nisporeni a venit formația ”Millenium”. Ce credeţi? În sală – doar  doi oameni. Noroc de președintele raionului, Vasile Bîtca, care a reușit, într-un timp record, să adune un public numeros.
În încheiere, Aurelia Andronachi a spus că este gată nu numai să-i asculte pe tineri, dar și să le ofere undă verde pentru propuneri și noi inițiative, astfel ca, împreună, să schimbe situația în bine.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *