Cartoful – bun şi în alte scopuri decît alimentaţie

Imagine simbol: cartofii

Imagine simbol: cartofii
Imagine simbol: cartofii

E ştiut bine: cartofii se potrivesc de minune în calitate de garnitură, sînt perfecţi şi pentru a da textură anumitor salate. Deşi sînt, deseori, “acuzaţi” că ne strică siluetele, cartofii sînt delicioşi şi total inofensivi atunci cînd sînt consumaţi cu măsură şi asociaţi cu alimentele cu care ei se împacă cel mai bine (în nici un caz cu carne!). Ba chiar, uneori, pot avea şi beneficii pentru organismul nostru.
Mai jos vă prezentăm cîteva modalităţi surprinzatoare în care-i puteţi folosi atunci cînd sînteţi în afara bucătăriei.
Elimină rugina. Pentru a scăpa de rugina de pe veselă, de pe chiuvetă ori de pe cuţite, tăiaţi un cartof în două, adăugaţi puţină sare şi frecaţi obiectul ruginit cu una dintre jumătăţile de cartof, iar apoi cu partea pe care se află coaja. Repetaţi procedeul pînă rugina a fost îndepărtată.
Pot fi folosiţi pe post de comprese. Fie căveţ ai nevoie de o compresă caldă sau de una rece, cartoful va fi la fel de eficient. Fierbeţi-l şi înfăşuraţi-l într-o cîrpă ori o batistă dacă vreţi să obţineţi o compresă caldă sau lasăţi-l în frigider şi aplicaţi-l pe locul dorit dacă aveţi nevoie de o compresă rece.
Vă scapă de cearcăne. Aţi avut o noapte grea şi nu v-aţi odihnit cum trebuie? Puteţi scăpa de cearcăne şi de aspectul neplăcut al ochilor umflaţi folosind două felii reci de cartof. Întindeţi-vă în pat, închideţi ochii, puneţi feliile de cartofi pe ei şi staţi aşa cel puţin 15 minute.
Desărează mîncarea. Aţi gustat din mîncare exact la final şi v-aţi dat seama ca aţi făcut-o prea sărată? Nici o problemă. Curăţaţi un cartof, spălaţi-l, tăieţi-l în patru şi puneţi-l direct în mîncare. Lăsaţi-l acolo doar pentru cîteva minute. El va absorbi sarea în exces, iar mîncarea va fi salvată.
De asemenea, cu o jumătate de cartof puteţi lustrui pantofii cei buni, pentru a le reda aspectul de odinioară. Interesant, nu?


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *